Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Обиљежено 30 година од погибије Зорана Цвијетића, првог министра полиције САО Романије!

Служењем помена и полагањем цвијећа у Источном Сарајеву обиљежено је 30 година од погибије Зорана Цвијетића, првог министра унутрашњих послова САО Романија и првог начелника Центра службе безбједности Сарајевско-романијско-бирчанске регије. Цвијетић је један од 782 припадника МУП-а Српске који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату. Зоран Цвијетић био је истински херој и борац у заштити свог народа. Дао је немјерљив допринос у одбрани Републике Српске а посебно у стварању њеног Министарства унутрашњих послова.

– Одмах након што је Скупштина усвојила Устав и закон о унутрашњим пословима 30.марта је извршено постројавање полиције на Сокоцу и од тад Министарство из дана у дан се развија и јача и цијенимо да је једна од најбољих институција у Републици Српској која гарантује свим грађанима Републике Српске мир и стабилност – рекао је Радован Пејић предсједник подружнице Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске.

Оспоравала је Цвијетића пред рат сарајевска чаршија јер је на Романији био брана проласцима конвоја оружја за Зелене беретке, патриотску лигу и друге паравојне формације. Цвијетић је био понос цијеле регије, увијек на првој линији одбране.

То је највећи чин и највећа позиција која је уложила своју главу у темеље Републике Српске и то се мора цијенити – поручио је Милован Бјелица начелник општине Соколац.

Симо Тушевљак дугогодишњи инспектор МУП-а Републике Српске за истраживање ратних злочина додао да је ни “Цвијетић ни било који припадник МУП-а који је дао свој живот то нису учинили узалуд”.

Данас је МУП јачи него икада и он ће остати на бранику Републике Српске и бити темељ као што је био темељ деведесетих година – нагласио је Тушевљак.

Очување сјећања на хероја и његова дјела, човјека који је у најтежа времена преузео одговорност, обавеза је свих становника Српске.

Ми борци ВРС сарађивали смо с МУП-ом и увијек смо заједно били и дао Бог да смо данас тако сложни јединствени као што смо били за вријеме задњег одмбрамбено отаџбинског рата – нагласио је Горан Шеховац координатор борачких организација сарајевско-романијске регије.

Цвијеће на спомен обиљежје подигнуто на мјесту гдје су Цвијетића 11. јануара 1994. године погодили снајперски меци тзв. Армије БиХ са брда Мојмило, положиле су делегације ветерана службе безбједности Републике Српске, Града Источно Сарајево те борачке и делегације општина у саставу града Источно Сарајево.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСТВО СРПСКЕ: Спомен плоче за Павла Ђуришића, Радојицу Перишића, Јоаникија Липовца и Петра Баћовића!

ПОВОДОМ 17. ЈУНА, ПОСЉЕДНИ ДАНИ МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА ЛИПОВЦА: Комунисти га причешћивали крвљу убијених четника!

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: Наредник Гојко Даничић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

predrag

ОТАЦ ПРЕДРАГ ШЋEПАНОВИЋ У КАMНИЧКОЈ БИСТРИЦИ: Ово је за нас свето мјесто!

markokovac

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

kosovo-je-srbija-1068x602

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

novoamer

ЧИЈИ ЈЕ ТУЖИЛАЦ ВЛАДИМИР НОВОВИЋ: Црне Горе или Америке?

dejan-djurovic-1-2

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!