Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Жртве и џелати: Чиргић прогони, а жали се на прогон!

Пријава против декана Факултета за црногорски језик, Аднана Чиргића, покушај је да заштитимо своје личности и породице од разарајућег дејства увреда којима нас је он засуо у тексту, по ко зна који пут, саопштиле су вечерас Рајка Глушица и Ксенија Ракочевић. Истичу да су након текстова Чиргића трпјеле увреде, притиске и пријетње смрћу, што су, како наводе, предале надлежним органима.

У својству грађанки Црне Горе 14. јануара 2021. поднијеле смо пријаву против проф. др Аднана Чиргића за брутално вријеђање, понижавање и излагање новој хајци коју у продуженом трајању трпимо годинама, овај пут увредама изнесеним у тексту Скица за портрет кориташа, објављеног на Антени М 12. јануара 2021. Дакле, наша пријава је покушај да заштитимо своје личности и породице од разарајућег дејства увреда којима нас је господин Чиргић засуо у поменутом тексту, по ко зна који пут. Након цртања мета у текстовима и означавања нас као државних непријатеља и издајника, трпејеле смо бројне увреде, притиске, чак и пријетње смрћу, што смо документовале и предале надлежним органима, наводи се у реаговању Глушице и Ракочевић.

Наводе да као грађанке Црне Горе имају право на заштиту од вербалног и психичког насиља, макар оно, како додају, долазило и од људи који се налазе на позицијама моћи.

Иза нас ни овај пут не стоји нити једна инстиутција, ни политичка организација, за разлику од проф. Чиргића. Не ради се овдје о атаку на нечију слободу говора за коју се и ми залажемо и боримо, већ о нашем покушају да се одбранимо од насиља у продуженом трајању. Наша пријава нема никакве везе са инстутуцијом у којој грађанин Чиргић ради, нити његовом нацијом, вјером или политичким опредјељењем већ искључиво са његовим говором мржње, наводи се у реаговању.

Глушица и Ракочевић истичу да Чиргић, по ко зна који пут, замјењује тезе и себе приказује као жртву.

-Од прогониоца се покушава представити прогоњеним, закључују оне.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СКРОМНИ СТАВ: Не разумијем политичке односе и на шта се односе!

ЈАКОВ СЕ ПРОБУДИО, ДО САДА ЖИВЕО НА МАРСУ: Политичка трговина са Србима му није сметала да засједне у фотељу предсједника државе, данас је осуђује!

ЛОГИЧНО, СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ: МОНСТАТ под хитно да саопшти резултате пописа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

Srbi-za-Trampa-2024-Milvoki12

МИЛВОКИ И ДИЈАСПОРА: Срби за Трампа!