Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВИКТОР НУЖДИЋ: Комунисти скривали злочине усташа, примјер Сански Мост!

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић рекао је да су злочини који су почињени над Србима у Првом и Другом свјетском рату, као и посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату, скривани и умањивани, те да је насушна потреба да се, борећи се истином против покушаја ревизије историје, бране интереси Републике Српске.

Република Српска је једини гарант опстанка Срба на овим просторима. Свједоци смо и покушаја да се и данас, науштрб истине, бестидно и срамно, оспоравају намјере идеологија чији су сљедбеници на најсвирепије начине убијале дјецу, жене, старце – рекао је Нуждић.

Он је навео да је једно од небројених српских стратишта из мрачног доба Независне Државе Хрватске и Шушњар у Санском Мосту, гдје је на Илиндан 1941. године, убијено 5.500 Срба и 50 Јевреја.

– Овај монструозни злочин, као и други из тог времена чије жртве су били Срби, комунистички систем је покушавао уопштити као да је ријеч о “жртвама фашистичког терора” – навео је Нуждић.

Према његовим ријечима, слична историјска терминологија примјењивана је и у случају Гаравица код Бихаћа, Пребиловцима, Јадовну, као и другим мјестима масовних погубљења Срба, који су убијани само због свог имена и православне вјере.

У Шушњару у Санском Мосту, усташе су на православни празник Илиндан 1941. године свирепо убиле 5.500 Срба и 50 Јевреја.

Сутра ће у Шушњару бити обиљежена годишњица великог страдања.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да се деценијама скривала истина о страдању Срба у протеклим ратовима, па тако и о монструозном злочину у Шушњару у Санском Мосту, када су усташе на православни празник Илиндан 1941. године свирепо убиле 5.500 Срба и 50 Јевреја.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

mirdita-dobar-dan-2024-program

ПА КАЖУ ДА СРБИ ПРОВОЦИРАЈУ: “Мирдита” на Видовдан усред Београда!