Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСТВО НА МУЦИ, СРБИ ДА НЕ ЋУТЕ: Новоцрногорци плачу над Турцима, кукају због Гарашанина, смишљају отпор!

Пише: Иван Милошевић

Комплетан суверенистички блок подигао је ону ствар на Жељка Вукчевића и Марка Ковачевића. Не бих да их браним, нијесу мали, али напад на њих није лични обрачун, него обрачун са Србима у Црној Гори! Рећи ће да није тако, да се не ради о обрачуну са Србима, али и кишне глисте виде да се суверенистичка опција диже на ноге само када неки Србин нешто уради, посебно запјева или нешто петља са прстима и позива се на историју. За остале имају разумијевања, ћуте као заливени и чекају да ваљда и они ураде свој посао, односно обрачунају се са Србима! 

Уколико се уз гусле више не буде пјевало о борбама са Турцима и суровим ликвидацијама турског окупатора, тај инструмент ће бити потпуно незапослен! Такозвана суверенистичк опција је осјетљива на помињање Турака, посебно о биткама са њима и скидањем глава и радо би све то закључали у дубоке историјске фијоке. Како је најавио недавно Петар Милатовић Острошки може се ускоро десити да се Црногорци извине Турцима што су се борили против њих, јер су их завели београдски агенти попут Симе Милутиновића или Илије Гарашанина! Сверенистичким Црногорцима (јесте рогобатно и не знам онда какви су ови други) очигледно смета историја Црне Горе, посебно онај импозантни дио који се поистовјетио са српском слободом и ослобађањем Срба под јармом Турака, потом и Аустроугарске! Због тога су дигли хајку на Жељка Ковачевића и Марка Ковачевића, јер их препознају као поштоваоце тог дијела црногорске историје. И у праву је Ковачевић када је јуче изјавио да суверенистичке потјере немају невоље са њим, него са подужом и вишевјековном српском историјом Црне Горе!

Да је којим случајем ДПС и даље на власти, не сумњам да би већ била послата посланица о извињењу Турцима, а сурова оптужница Београду због њихове тајне агентуре у Црној Гори у чијем саставу истакнуто мјесто заузимају Сима Милутиновић и Илија Гарашанин! Срећом, ДПС није више на власти, али није ни ван власти и има своје спаваче на свим нивоима и због тога на медијске написе о ремећењу националних односа када се пјева о борбама са Турцима и када се демантује српска историја ЦГ, не треба прећи ћутке.

Једна Никшићанка оптужила је чак и “Глас Црногораца” прије 150 година да је ширио србијанску окупаторску причу и да је слиједио програм Илије Гарашанина. По њеном мишљењу Гарашанин је био идеолог великосрпства који је желио да асимилује све остале народе на Балкану и при том помиње Црногорце, Хрвате, Бошњаке, Македонце… Несрећна Никшићанка или је превидјела или јој нико није рекао да у вријеме Гарашанина на Балкану није били Бошњака и Македонаца, Хрвати су се стидљиво и на једвите јаде помињали, а Црногорци су и без утицаја Гарашанина водили битке са Турцима и поносили се српским духом и српском идејом. Скоро пола вијека прије Гарашнина, Свети Петар цетињски је бодрио Црногорце и Брђане у боју на Мартинићима српским придјевима ( српски витези, српска крвца). И шта сад? По оцјени младе либералне Никшићанке све је то била лаж, више не важи и вријеме је да се окрене нови црногорски лист на којем нема мјеста за СРПСТВО Црне Горе!

Често сам разговарао са људима који не желе да прихвате било које аргументе уколико нијесу на њиховој страни и проглашавају их лажним. Увијек ми се учинило да је њихова потреба да нешто прогласе лажним посљедица подсвјесног сазнања да лаж у огромним количинама станује у њиховом ставовима, али се крију наводним туђим лажима. Углавном ради се о лажима или фалсификатима, оригиналима или копијама, свеједно! 

Углавном, не смију Срби олако прелазити преко ново-старих покушаја да се из историје Црне Горе избаце сви српски придјеви, а посебно српска историја. Неопходно је на то реаговати, јер такозвани суверенистички Црногорци неће одустати од намјере да направе Црну Гору по свом антисрпском укусу. Нажалост, ни смјена ДПС-а није спријечила тај процес и он и даље траје и то не само у ДПС медијима, него и у актуелним државним иниституцијама, посебно онима које се баве просвјетом и културом. Стога, не треба ћутати! 

Један од идеолога такозване суверенистичке опције предлаже и нови вид отпора. Уколико сам га добро схватио тај отпор је у ћутњи његових присталица, али он није задовољан таквим отпором и чак је сматра колаборацијом. Гдје баш нађе колаборацију да помиње! Изгледа да он и његове присталице све који нијесу из групе ДПС сателита сматрају окупатором  и сарадња са њим је својеврсна издаја, односно колаборација!

У суштини идеологије такозваних суверениста налази се ортодоксни комунизам и његове погубне посљедице по Србе, али и Балкан. Патрљци комунизма одомаћили су се у Црној Гори и на овај или онај начин раде свој посао, односно спроводе коначни обрачун са Србима и Српством! И они то раде без обзира да ли су на власти и ван ње. Због тога Срби не смију да ћуте и морају да штите све оно што је српско у Црној Гори, а што је такозваним суверенистима главни трн у оку и не штеде се да га изваде! 

Биће борба непрестана, овом приликом идеолошка. Срби треба да буду мирни, јер у тој борби нема шансе да изгубе, јер на њиховој страни су вјекови, док је на другој страни свуда у свијету осуђена и проваљена петокрака!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!