Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ТЕНИСКИ СРПСКИ ВАНЗЕМАЉАЦ: Новак Ђоковић био на ивици пораза, лоше се осјећао, али прорадио српски инат и Шпанац је пао!

Новак Ђоковић је српски тениски ванземаљац. Такав се не рађа често, можда један у 200 година! 

Синоћ сам након првог сета против сјајног Карлоса Алкараза престао да гледам њихов меч. Мислио сам да нема теорије да Новак добије тај меч. Карлос је играо изванредно, пуцао је од снаге, био је његов дан и све је говорило да је толико моћан да би савладао и двојицу противника да су били на супротној страни. Новак је био на ивици снага, имао је пуно грешака, лоше се кретао и пораз је у таквом односу снага био неминован! И логичан!

Међутим, Новак није мислио тако. Неком чудном унутрашњом снагом, тако ријетком, а драгоцјеном као најбоље брушени дијамант, све је то савлада и побједио 16 година млађег Шпанца! Невјероватно! 

Новак је пред пензијом, одиграо је преко 1000 мечева, освојио толико титула и новца, а игра као да је тек почео и као да је на почетку каријере. Од чега ли се храни Новак, шта ли му је на памети и о чему тај човјек током меча конта и шта сања будан и када је на ивици пораза и пред противником који изгледа толико моћно и непобједиво да се то види и са сателита? 

Спортски, витешки, па и гладијаторски, карактер попут Новаковог ријетко се рађа. Али када се роди онда је спреман на све, да полети из блата и да прекочи кланце и поноре да дође до онога што му срце хоће! 

Извини Новаче, што синоћ нијесам вјеровао да можеш да побједиш Алкараза! Моја грешка, јер још нијесам сконтао шта ти је на памети и са киме се консултујеш када си на кољенима и када ти, наизглед, нема спаса! Таквог невидљивог савезника нема обичан човјек, али очигледно да таквима ти не припадаш! Драго ми је што смо из истога народа и што се поносимо истим народним именом. Можда је то мотив за твоје побједе! Не знам, али знам да то што ти имаш нема свако!

Енигма српског тениског ванземаљца!

ПС. Читам и да је Ивана Вулета најбоља на свијету у скоку у даљ! Каква два успјеха Срба у једном дану. Превише и треба све то поднијети! Дај Боже, да се Срби сложе. Био би нам мали читав свијет, овај спортски смо већ спаковали и попели се на његов врх!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДА ЛИ СЛУЧАЈНО: Новак Ђоковић у Риму добио флашу у главу!

СЈАЈНИ СРБИН: Никола Јокић најбољи играч НБА лиге!

СРБИН БЕЗ КОНКУРЕНЦИЈЕ: Новак Ђоковић најбољи спортиста на планети!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!