Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СВАКА ДЛАКА ИМ СМЕТА, ДАНИЈЕЛ ОД ДПС-А: Попис је нереалан, јер је реалан!

Демократска партија социјалиста (ДПС) наредне седмице донијеће одлуку о учешћу у Пописа становништа, рекао је вршилац дужности предсједника те странке Данијел Живковић, оцјењујући да није реално да до 30. новембра, када треба да почне тај процес, буду испуњени захтјеви опозиције.

Живковић је у интервјуу агенцији МИНА поновио да ДПС неће учествовати у попису док се не испуни и посљедњи захтјев који је наведен у споразуму. На питање када ће ДПС донијети одлуку да ли ће учествовати у Попису или ће га бојкотовати, Живковић је одговорио да ће то бити познати почетком наредне седмице, када ће јасно знати шта је од услова, односно захтјева реално спровести.

-По ономе што сам добијао као информације са терена, нијесам увјерен да ћемо у појединим општинама имати довољан број пописивача, рекао је Живковић.

Он је казао да су пописне комисије допуњене са представницима опозиције и вијећа мање бројних народа, али и да је, неопходно формирати одбор у Скупштини Црне Горе, који ће се бавити питањем праћења спровођења пописа.

Потребно је измијенити Закон о попису, а након тога припремити спецификацију, односно техничко рјешење за израду софтерског рјешења, на основу којег ће грађани моћи да провјере како су уписани у базу података, рекао је Живковић.

То, како је казао, није једноставно и није реално очекивати да се спецификација за тендер припреми до 30. новембра.

-Важно је испунити све захтјеве. То је суштина читаве приче. Мислим, на основу онога што су досадашња искуства, да неће бити реално то спровести до 30. новембра, оцијенио је Живковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЕУ И НАТО РАМАЗАНИ: Бошњацима из Црне Горе матична држава Босна и Херцеговина!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко војвода од провизије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!