Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“СРПСКА КУЋА” У БЕРАНАМА: Књижевно вече Ненада Милкића!

У Српској кући у Беранама, а у организацији Српског националног савјета Црне Горе, одржано је књижевно вече Ненада Милкића на којој су представљене књиге “Кости”, “Колона”, “Дистимија” и “Моје име је Дуња”.

Српски национални савјет Црне Горе и Српска кућа у Беранама организовали су у овом граду културну манифестацију промоције дјела књижевника Ненада Милкића. Новинарка Ивана Рмуш је, најављујући госта, казала да су Српски национални савјет и Српска кућа у Беранама током ове године организовали низ културно-умјетничких манифестација чији је циљ био очување српског идентитета.

Имамо част и задовољство да у Српској кући у Беранама угостимо књижевника Ненада Милкића. Мада је господин Милкић познат као скроман књижевник, може се похвалити дјелима значајним за све Србе, јер је истим успио да отргне од заборава изузетно значајне историјске догађаје српског народа – казала је Рмуш.

У наставку програма присутнима се обратила модераторка књижевне вечери, Бојана Ђачић, директорица Народне библиотеке “Стеван Самарџић” из Пљеваља. Ђачић је у уводу истакла да је Милкић добитник више признања али да је за њега највеће признање од Удружења књижевника Републике Српске за роман “Кости” у коме је описано страдање Срба.

-Милкићеву књижевну еволуцију највише интегрише и прожима судбина отаџбине. Незаклоњена, несигурна, вјечно у процјепу између свјетова и у сталној борби са туђином и злом домаћим. Срж слободе и тог српског духовног и моралног подвига налази се у ријечима Ненада Милкића – истакла је Ђачић.

Књижевник Милкић је током свог обраћања присутнима истакао да неће читати одломке из својих дјела већ да ће понешто рећи о сваком појединачно како би читаоце боље упознао са њима.

Ја ћу вечерас причати због чега те књиге настају, како настају и шта смо у крајњем случају постигли са њима. Од самог старта су ме сврстали у ту неку родољубиву књижевност. Свим мојим књигама претходила су озбиљна истраживања па смо тако утврдили да док сам писао роман “Моје име је Дуња” у Србији извршило 50.000 легалних абортуса, а роман говори управо о тој теми.

У даљем обраћању Милкић је направио осврт и на своја остала књижевна дјела од којих посебно истиче романе “Зов карауле”, “Последња стража” и “Бесмртни батаљон” којима је желио да прикаже истину и отргне од заборава Кошаре.

Ненад Милкић је рођен у Лозници 1985.г. Живи и ствара у Малом Зворнику. Објавио је књиге: „Зов карауле“, „Последња стража“, „Бесмртни батаљон“, „Кости“, „Колона“, „Дистимија“ и друге.

извор: српске новине

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!