Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА: Принц Филип прославио крсну славу краљевске породице!

Принц-Наследник Филип и Принцеза Даница са својом децом: сином принцем Стефаном и ћерком принцезом Маријом прослављају данас породичну крсну Славу Светог Андреја Првозваног у свом дому на Врачару. Принчевска породица је у пријеподневним сатима однијела колач и кољиво у Храм Светог Саве на Врачару. Чин благосиљања славског колача и кољива служио је протојереј-ставрофор Радивоје Панић.

Крсна слава код нас Срба представља вјековни обичај и печат идентитета читавог народа. Срећан сам што Крсну Славу прослављам са својим породицом, супругом, сином и ћерком, и што смо Даница и ја коначно у прилици да као Карађорђевићи у нашој земљи своју дјецу одгајамо у духу православне вјере и традиције. На овај посебан дан подсјећам се на трајне вриједности које нас везују, не само као породицу, већ и као чланове династије Карађорђевић. Наша историја је богата примјерима лидерства, отпорности, и што је најважније, његовања породичних веза. У овим временима, више него икад, за нас је кључно да подржавамо ове вриједности. Суштина монархије, па и сваког вођства, лежи у континуитету који се обезбјеђује кроз наше следеће генерације. Наша дужност је да бринемо о својој дјеци, да им обезбиједимо континуитет и научимо их да чувају и његују наше духовно и национално наслеђе. Док подржавамо ове племените вриједности, сјећамо се и оних који данас нису са нама. Искрено се надам и молим Светом Андреју Првозваном да ће следећа година бити оличење јединства и снаге породице, поручио је принц-наследник Филип.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: На данашњи дан 1815. године почео Други српски устанак!

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

ЈАСЕНОВАЧКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!