Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПОЈИЛА ИХ ИДЕОЛОГИЈА, ДНП И ПРАВА ЦРНА ГОРА: У Црној Гори Срби у својој кући, двојно држављанство и српски службени језик!

Лидери ДНП-а Милан Кнежевић и Праве Црне Горе Марко Милачић договорили су сарадњу о заједничком дјеловању, саопштено је данас на конференцији за новинаре у Скупшти Црне Горе.

Кнежевић је појаснио да је циљ споразума да идеолошкии сличне партије дочекају спремне сваке наредне локалне или парламентарне избореа, а у фокусу ће бити постизање споразума о двојном држављанству са Србијом и нормирању српског језика као службеног.

Притом, не желимо да на било који начин доведемо у питање статус црногорског језика, нити желимо да мијењамо Устав већ кроз додатке Устава, што се може реализовати у складу с Уставом. Изједначимо српски као већински језик у Црној Гори са црногорским који је службени језик и исправимо једну неправду насталу 2007. године, на чијој основи лежи и закон о државним симболима из 2004. године, када су државни симболи у парламенту Црне Горе донесени без учешћа опозиције. Такођер, у наредном периоду, одмах након изгласавања буџета, покренут ћемо кампању о доношењу споразума између Црне Горе и Србије о заједничком држављанству. Сматрамо да је велики број грађана Црне Горе који живи у Србији дискриминиран– казао је Кнежевић.

Он је рекао да у овим кампањама очекује и подршку осталих дијелова парламентарне већине.

То уопште не коси са коалиционим споразумом који смо потписали, заједно са премијером Спалићем и осталим предсједницима парламентарних странака, које чине парламентарну већину и желимо да у наредном периоду промовишемо једну инклузију у којој ће се сви грађани који се национално изјашњавају као Срби осјећати као у својој кући- казао је Кнежевић.

Милачић је казао да је партија на чијем је челу донијела зрелу и одговорну одлуку.

Добра је политичка одлука да у наредном периоду заједно наступимо. Милан Кнежевић је човјек који је својом биографијом, својим чињењем, својим политичким дјеловањем показао да је искрен борац за оно за што се залаже, да је човјек који не калкулише у најпозитивнијем смислу те ријечи и ја сам поносан као предсједник Праве Црне Горе што ћемо у наредном периоду раме уз раме са овим човјеком се борити за заједничке идеје– казао је Милачић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!