Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС ПУДЕР, ПРОМЈЕНА НЕПРОМЈЕЊЉИВОГ: Клонови Миловог унутрашњег џепа!

Пише: Иван Милошевић

Каже аналитичар да се ДПС мијења, да је одлука да се шеф те странке бира непосредно, демократски искорак и да млади у ту странку уносе нови дух и политички имиџ. Аналитичар, наравно, није одавде, негдје на Скадарлији или Београду на води бистри црногорску политику, гледа, а ништа или мало шта види, оцјењује, а као да је заборавио дневник!

Чуј, ДПС се промијенио, осврнуо се уназад, признао своје грешке и на њима се учи! Гдје ли је то вајни аналитичар видио, ко му је то рекао, какав је то напитак попио, па види оно што нико не види. Не види да је ДПС остао исти, да је налик оном из Миловог доба као јаје јајету, да је заправо клонирани стари ДПС и и да су данашња политичка дјеца ДПС-а, заправо Милова дјеца и редовни ђаци убрзаног курса или култа вође гдје се учи како бити као ОН! 

Андрија Николић нови политички мотор ДПС-а???? Носи одијело као што је Милово, држи руке као што их Мило држи, акцентује ријечи као Мило и само му још фали да промијени личну карту и да у њу напише да није Андрија Николић, него да је Мило Ђукановић!

Данијел Живковић ново и здраво крило ДПС-а???? Уколико нешто или неко из њега говори онда је то ОН, његов вољени политички отац – Мило и његова идеолошка и остала скаламерија. Ни штрицана брадица не помаже Данијелу да буде другачији од вође, све код њега подсјећа на ЊЕГА, једног и непонољивог, јединственог и свеприсутног Мила! 

Никола Ракочевић предводник новог ДПС таласа???? Ко то види има озбиљних невоља са видом, диоптријом и проширеним зеницама, упалом рожњаче, мрежњаче и очне јабучице! Никола је заправо Мило из дана младости, онако је полетан и носи штафету као што ју је носио Мило, чак му је и корак и трк сличан Миловом и одаје вишегодишњи тренинг пред огледалом са једином циљем да се буде као ОН! 

Александра Вуковић нова женска снага ДПС-а???? Човјек да се насмије од срца и то не само због њене колекције шешира, него и њеног рјечника, позајмљеног из неке заборављене забите никшићке жупе или шкрапе гдје Сунце не грије од првих година након Христа! Па њен нагласак, интонација, па њена елоквенција и елеганција! Као да долази из ватиканских и осталих подрума и мирише на мемлу запуштених царских одаја престарјелих владара из сјенке и мрака првих вјекова након потопа!

Јевто Ераковић, искусни партијски кадар са евроатлантским погледом на свијет???? И у његовим Бањанима више га не познају или им није јасно шта је постао. Са улицканом фризуром и пластичном естетском опереацијом носа, обрва, потиљка и брка, личи на еманацију Стаљина или Јова Капичића! 

Иван Вуковић демократа???? Титов први подгорички пионир, заговорник тоталитарних комунистичких вриједности, љубитељ удбашких догодовштина и голооточких анегдота, препариран у НАТО војника намирисаног ексклузивним паришким парфефом! Ко у то повјерује више и нема у шта да вјерује!

Има још и још сличних ликова и заједничко им је да су одани вођи до гроба и да ће за њега дати све што треба. Јебе им се шта други о томе мисле, главно је да је ОН са њима задовољан и да негдје у неком кафићу, у полумраку коцкарског сепареа, са томпусом у зубима и са руком на грудима и најавом патриотске сузе у десном углу десног ока, ОН зна да има на кога да се ослони и да су они СВИ заправо ОН и да тако мора бити уочи и након конгреса! 

Господо аналитичари, мирно спавајте – ДПС ће се промијенити када на врби роди грожђе и када устане Караџорђе. Уколико промјена у тој странци има онда се они односе на нова открића подилажења ВОЂИ и мажења његове позадине!

Црној Гори није потребан промијењени ДПС, јер тако нешто је немогуће. Црној Гори је потребно да се ослободи ДПС-а, да га избрише из памћења и политичког живота. Можда тек тада прогледамо и схватимо шта нам је све појео ДПС. Од скакаваца, ловокрадица, цигаретних паклица и осталих папирних марамица! 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!