Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СКУПШТИНА НА ВЈЕТРОМЕТИНИ: Између скаја, вељеиздајника и патриотског топуза!

Пише: Иван Милошевић

На прескоке сам јуче пратио скупштинску расправу. Избјегавам да се тиме бавим, јер ме спопадне нека мука када видим посланике ДПС-а и чујем њихову причу како су све невоље у Црној Гори почеле прије три године. Посланици ДПС-а као да су сви одреда рођени негдје око 1. септембра 2020. године и излегли су се тога и наредних дана из неког глобалистичког инкубатора и напредном исхраном за 36 мјесеци успјели су да дођу до зрелих година!

И таман када на ТВ-у пребацих на скупштину на екрану се указа Јевто Ераковић. Забринут за данашњу и ранију расправу, посебно детаље са разних скај апликација, али и аргумената Дритана и Миловића, позива тужилаштво да реагује и истражи наводе поменутих посланика и министра. Одмах изнад њега некадашња прва Титова глава Подгорице, Иван Вуковић, држи предавање о демократској расправи, а када се на екрану појавио клон Мила Ђукановића, Андрија Николић, и то још са захтјевом да се за нарушавање угледа Црне Горе, односно непоштовања химне, заставе и грба, иде у затвор до годину дана, покајао сам се што сам уопште и окретао тв канале! 

Јевто зове тужилаштво! То је као да АЛ Капоне зове карабињере да га ухапсе уз то и да им сам поднесе доказе својих непочинстава! Нашао се Јевто да зове правду и да ламентира над садашњости, док су у прошлости и он и његова странка, користили разне привилегије, дијелили станове, кредите и Абу Даби фондове, намицали на рачунима хиљаде и стотине хиљада евра, узимали од грађана и оно што нијесу имали и све то више не важи и нико не памти. Све то је у заборав бацила скај апликација и међусобне оптужбе Дритана и осталих посланика и несрећних министара! И што је још горе нико да Јевту каже да не једе што се не једе и да се добро памти што је Мило и његово друштво, гдје је Јевто имао запажен статус, радило и даље ради и да ће морати кад-тад да због тога одговарају! Испаде да је ДПС невин, док су сви остали криви! У то нормалан човјек може да повјерује таман колико и у став да је проститутка невина док се другачије не докаже! 

Посебно је огаван овај патриотски топуз, маљ или чекић, са ревера Миловог клона! Три деценије су владали Црном Гором, измишљали хладну воду и крапове без шкрга, али у то вријеме нијесу предлагали затвор за оне који нарушавају углед грба, застава и химне! Сјетили се тек сада, када су нико и ништа, да траже топузе, патриотске чекиће и затворске ланце за утјеривање ДПС патриотизма! И што је још горе нико да му каже да су заставу, химну и грб донијели сами и уз противљење тадашње опозиције, а посебно Срба. Бољела их је она ствар што пола Црне Горе њихове симболе не прихвата као своје и гурали су по своме. Данас траже када више нијесу власт, да нова власт пендреком и Спужом брани њихове симболе! 

Ништа боља није била ни Александра Вуковић. Углавном открива вељеиздајнике и прикива их на стуб срама и тражи да свако пљуцне по њима. А вељеиздајници, по њој, су сви они који не кличу ДПС-у и који су се усудили да потпишу уговор са СПЦ. Може са католичком, баптистичком, адвентистичком, може и са будистима и факирима, сатанистима и темпларима, али са СПЦ не може и тачка. Јад и мука по Александри!

Можда ми је поводом ових утисака нешто промакло, све је било на прескоке, јер немам више стомак за ДПС приче и њихово трогодишње рађање и порађање,али сам одлучио да више у скупштину не свраћам уколико ми је стало до менталног здравља и кућне хигијене.

Прочиташ неку добру књигу, одгледаш добар филм, окренеш се за неком лијепом женом на улици или посветиш пажњу својој жени, попијеш кафу са пријатељима и одгледаш Ђоковића. У свему томе има толико љепоте, неке љубави и ведрог живота, да ти је милина што још увијек ходаш овом планетом. Трошити минуте на скупштинске топузе и Милове клонове је губљење времена и умирање на рате без наде да ће кредит бити отплаћен!

Чуј, Андрија Николић утјерује годину затвора за химну са стиховима Секуле Дрљевића. Плането, стани, нећу да сиђем, али можда након још једног невољног скуштинског круга можда и хоћу!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!