Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

РАДАН НИКОЛИЋ: Дритан се додворава Хрватској, вријеђа Србе и брука Црну Гору!

Удружење бораца ртова од 1990. године Црне Горе позива тзв премијера у техничком мандату Дритана Абазовића, који је узурпирао и руковођење Министарством вањских послова, да јавно повуче своју, крајње проблематичну изјаву о наводном проналаску опреме са Аеродрома Ћилипи на подгоричком аеродрому јер њоме, из лоше намјере, обмањује јавност, подстрекава лоше односе између Црне Горе и Републике Хрватске, штети угледу и јавном интересиму Црне Горе и брука Владу, каже Радан Николић, предсједник Удружења.
Он додаје да се  истакнути експерт за узурпацију власти трансформацијом изборне воље грађана у влади Здравка Кривокапића и актуелни неуставни премијер, јуче у драматичном тону, огласио вијешћу да је руководство Аеродрома Црне Горе на челу са предсједником Одбора директора Елдином Добарџићем, функционером ГП УРА, како је саопштио, пронашло и евидентирало опрему за коју се сумња да је украдена са Аеродрома Ћилипи, током, „напада на Дубровник 1991-1992, најсрамније странице црногорске историје коју је исписало тадашње руководство”.
Абазовић је том приликом саопштио да је о „проналаску“ обавијештено надлежно тужилаштво те да ће о истом Министарство вањских послова „званичним путем упознати и колеге из Хрватске”. Абазовић и његов политички саборац у проналаску топле воде Добарџић морали би знати да у Црној Гори нико није сакривао опрему из Ћилипа која је, по њеној ратној заплени од стране ЈНА у октобру 1991. године, уступљена ЈАТ-у преко кога је дио те опреме куповином доспио на црногорске аеродроме, при чему је спорна опрема била предмет бројних дугогодишњих разговора и договора хрватких и црногорских званичника и управа аеродрома. Ако је пак мотив Абазовићевог иступања био плаћање ратне одштете Црне Горе Хрватској требао би да зна да за то нема правног основа јер таква квлификација, по међународном праву, подразумијева постојање независних држава у међусобном ратном сукобу, појашњава Николић. .
Он разумије фрустрацију Абазовића услед јавне поруке мандатара Милојка Спајића да ГП УРА неће бити дио будуће владе, те да је на његову изјаву утицала политичка промаја у ископаном тунелу испод Вишег суда у Подгорици и неповољни извјештаји о раду Владе са међународних адреса, због чега се ових дана, подобним чињењем, нуђењем услуга и учесталим јавним оглашавањем, покушава додворити својим међународним туторима.
-Очигледно је да Абазовић, свјесно и у континуитету, слиједи квислиншку спољну политику бивше власти Мила Ђукановића, при чему је Абазовић још више интересе страних држава ставио испред интереса Црне Горе што је посебно опасно када су у питању новонастале државе из окружења учеснице оружаних сукоба 90-их. Свједок томе је откривање незаконите, срамне и антидржавне спомен-плоче у Морињу, коју Абазовић, упркос томе, чува од уклањања скоро годину дана као и његово пристрасно оглашавање поводом убиства једног припадника полиције Косова у Звечану, при чему није ни поменуто постојање убиства четворице тамошњих Срба. Мандатар Спајић би, због наведеног, морао да посебно поведе рачуна да на мјесто министра вањских послова дође провјерена особа са дипломатским искуством, истински поклоник Црне Горе као правне и суверене државе, закључује Николић.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!