Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Потписан споразум: Нова власт у четвртак!

Коалициони Споразум о формирању нове власти потписали су данас лидери 11 партија које ће је чинити, сазнаје БОРБА. Самим тим, следећег четвртка ће се бирати и премијер и предсједник Скупштине. Након избора лидера НСД-а за шефа парламента, почеће процес изгласавања нове 44. Владе Црне Горе.

Споразум су данас потписали будући премијер и лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић те лидери Нове српске демократије Андрија Мандић, Демократске народне партије Милан Кнежевић, Демократа Алекса Бечић, Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, ЦИВИС-а Срђан Павићевић, те лидери пет албанских партија, три које чине Албански форум: Ник Ђељошај, Иван Иванај и Ферхат Диноша и двије које су у коалицији Албанска алијанса: Фатмир Ђека и Генци Ниманбегу.

Нови предсједник Скупштине биће Андрија Мандић и његова коалиција „За будућност Црне Горе“ ће давати мањинску подршку Спајићевој Влади у наредних нешто више од годину а крајем 2024. треба да услиједи реконструкција којом ће НОВА и ДНП ући у Владу и добити једно потпредсједничко мјесто и четири министарства.

У новој Влади ПЕС ће имати премијера и 10 министарстава, Демократе мјесто замјеника премијера, потпредсједника Владе и четири министарства, СНП два ресора, Албански форум једно потпредсједничко мјесто и једно министарство, ЦИВИС мјесто потпредсједника и Албанска алијанса један ресор.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!

СЛАЂАНА КАЛУЂЕРОВИЋ ПОРУЧИЛА МИЛУ: Вук длаку мијења, али ћуд никада!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!