Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Полиција: Младићи са фантомкама изазвали нереде!

Управа полиције је саопштила да по расположивим информацијама у протестима испред Скупштине нико од грађана, ни полицијских службеника није задобио тешке тјелесне повреде. Полиција наводи да су особе са фантомкама и капуљачама на полицијске службенике бацали каменице, флаше, пиротехничка и експлозивна средстава, као и да су користили ручни спреј – сузавац. Кажу да је том приликом погођено више полицијских службеника као и зграда Скупштине. Полиција наводи да су употријебили најблаже средство принуде – ручни спреј са надражујућим дејством, како би одбили активан напад.

Како наводи Управа полиције данас око 17.30 часова организатор јавног окупљања у Подгорици, које се одржавало испред зграде Скупштине Црне Горе, позвао је окупљене грађане да се разиђу и саопштио је да је окупљање завршено.

Након тога, како каже полиција, дио окупљених се организовано упутио ка заштитним оградама испред зграде Скупштине Црне Горе и срушили су дио ограде.

Затим је почео организовани напад на полицијске службенике који су се налазили у кордону испред зграде Скупштине Црне Горе и то бацањем каменица, флаша, пиротехничких и експлозивних средстава, као и другим средствима погодним за наношење повреда, те и прскањем ручним спрејем – сузавцем у правцу полицијских службеника и штићеног објекта – Скупштине Црне Горе, навела је полиција.

Кажу да је том приликом погођено више полицијских службеника као и зграда Скупштине.

Ова лица била су маскирани тзв. фантомкама и капуљачама на глави, а све у циљу прикривања свог идентитета. Након што су полицијске старјешине издале наређење овим лицима да престану са нападом на полицијске службенике о које су се они оглушили, полицијским службеницима је издато наређење да употријебе најблаже средство принуде – ручни спреј са надражујућим дејством, како би се одбио активни напад ове групе лица. Та група се након тога повукла коловозом на Булевар Светог Петра Цетињског гдје се и тренутно налази, саопштила је полиција.

Како кажу, и поред више издатих упозорења и наређења од полицијских службеницима, те особе су нијесу разишле.

-До овог тренутка, по расположивим информацијама, нема лица или полицијских службеника који су у овом инциденту задобили тешке тјелесне повреде, саопштила је Управа полиције.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

РАДАН НИКОЛИЋ: Апсурдно је да Теа Горјанц буде заговорник процесуирања сплитске “Лоре”!

ЈАКОВ СЕ ПРОБУДИО, ДО САДА ЖИВЕО НА МАРСУ: Политичка трговина са Србима му није сметала да засједне у фотељу предсједника државе, данас је осуђује!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

Srbi-za-Trampa-2024-Milvoki12

МИЛВОКИ И ДИЈАСПОРА: Срби за Трампа!