Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПЕТРОВ ВРЕМЕПЛОВ: Отимање Космета кроз глобализацију као криминализацију!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Поједини малоумници предлажу несувисло преименовање српског наслеђа на Косову и Метохији као “византијско”, или “косовско”! Не опрости им Боже зле планове из масонске ложе!

Новинарска конференција у Републичком заводу за заштиту споменика 3. марта 2005. године у Београду била је, по много чему шокантна. Поред постојећег катастрофалног стања порушених и оскрнављених српских цркава и манастира на Косову и Метохији, чуло се нешто што ће шокирати сваког мислећег човека. Наиме, на интернету се појавило чак и решење за Косово, чији је потписник грчки професор и балканолог Евангелос Копус, које предвиђа оснивање монашке заједнице на Космету, типа заједнице на Светој гори.

-Тим поводом Владика Рашко-призренски Артемије изјавио је: „Српска држава је присутна на Косову само преко Српске православне цркве и стварање духовне заједнице таквог типа практично значи препуштање Косова Албанцима. Рашко-призренска епархија нема намеру да се повинује приоритетима и условима о којима би одлучивале привремене институције власти на Косову (које су потпуно албанске), јер оне не поседују чак ни стручни кадар способан да изведе рестаурацију. Рашко-призренска епархија, уз пуну подршку Министарства за културу и Републичког завода за заштиту споменика, апсолутно не пристаје на услове и приоритете обнове порушених светиња које прописује међународна заједница.

Петар Милатовић Острошки

Чак Унеско и међународна заједница инсистирају на преименовању српског наслеђа у „византијско наслеђе” или „наслеђе на југоистоку Европе”, као и „косовско наслеђе” (и реч Метохија је одавно прецртана), чиме се брише чињеница да је Српска православна црква вековни власник порушених цркава и манастира, нагласио је Владика Рашко-призренски Артменије.

Поводом свега овога намеће се питање: Зашто грчки балканолог, Евангелос Копус, није предложио да се у Грчкој цркве преименују у албанске, ако се зна да у Грчкој живи знатан број Албанаца?

Иманентно овоме, хоће ли сутра УНЕСКО и остали део инструмнетализоване међународне заједнице предложити да, у циљу глобализације, Ватикан преименују у “ГЛОБАЛНО НАСЛЕЂЕ”?

Не опрости им, Боже, зле планове из масонске ложе!

Извор:
Истина, Беч, 6. марта 2005. године

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕКОНСТРУИСАНА ВЛАДА, МОЖДА СЕ ИПАК КРЕЋЕ: ДПС-у смркло, осталима свануло!

УГЛОВИ И ТО АНАЛИТИЧКИ, БАТКО МИЛАЧИЋ: Босански муслимани призивају нови рат!

ДПС У КОМИ, НЕ ПОМАЖУ БРУФЕНИ: Раније Албанци, данас Бошњаци, напуштају Мила, бивши режим остао сироче, а Срби улазе у владу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Sjednica-SO-Niksic-Foto-RTNK-978x555

НИКШИЋКА ПОЛИТИКА: ДПС и сателити блокирали сједницу, стварају хаос и хоће револуцију – показали право комунистичко лице, сви који нијесу као они су фашисти!

BILEĆA

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

novakkotor

СРБИН БЕЗ МАНЕ: Новак Ђоковић свјетске туристичке оазе замијенио Котором!

romanovi-naslovna-750x430

НИКШИЋ, СРПСКИ ГРАД: Дани породице Романов од 17. до 21. јула!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Идеја о обнови капеле на Ловћену је помиритељска, храм треба да граде сви у Црној Гори!