Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПЕРИЦА ЂАКОВИЋ: Спајић (не)смије и умије, али Квинта се пита!

Пише: Перица Ђаковић

Мислим да се сви актери политичких договора око састава нове Владе ЦГ добро фолирају пред медијима. Када их човјек мало боље погледа у очи кад се обраћају медијима види дозу њихове неискрености. Сви су као задовољни, али?

Најтеже је свакако кандидату за премијера г.дину Спајићу – треба задовољити све апетите и жеље, а није их мало. Тражи се политичка Влада а то значи са минимум 49 посланика. Већ постоје дисонантни ставови прије свих Бошњака и Ибрахимовића који би у Владу, али не са ЗБЦГ, а што исто мисле још неки од мањина ХГИ и неке албанске структуре (Зенга пре свих). 

Спајић зна шта су унутрашњи проблеми. Шта ће рећи представници Квинте? Е, ту је кључ. Да ли ће му дати миг и зелено свјетло за ЗБЦГ, јел би И Спајић и Милатовић их радо видјели у Влади. Ипак знамо да се о нама Квинта више пита него ми сами!

Мислим да Спајић има рјешење И то у виду два договора, један са онима који га подржавају, а други са ЗБЦГ, по принципу вук сит и све овце на броју. Ибрахимовић може да каже да се он договарао са мандатаром.

Већи проблем од тога представља Спајићу договор око предсједника Скупштине. Првобитно је то договорио и обећао Бечићу, а по демократским стандардима то треба да припадне ЗБЦГ – ако улазе у Владу! Мандатар ће вјероватно покушати да истргује да умјесто предсједника Скупштине понуди јаче ресоре. Да ли ће ЗБЦГ прихватити као 2020, због мира у кући иили ће истрајата на принципу 7 остаје да се види.

Јасно је да сви ипак желе у Владу. Остаје још питање у магли шта је са Уром или боље рећи Абазовићем. Какав је његов сада статус код представника Квинте?

И на крају, колико је тешко Спајкију? Он је све ово закувао,обећао прије времена, друге прије времена елиминисао, а неке из сујете не жели да види. Слично је било и кад је био предсједнички кандидатп, пуно популизма, можда и слабе политичке мудрости као и код његовог ментора из 42 Владе. Ово је ипак озбиљна прича и тражи играче који знају и умију!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦАР ПЛАНИНА: Ком – вaсојевићки Олимп!

СРПСКА: У Билећи одата почаст царској породици Романов и донским кадетима!

ПОЗНАТО, А НЕПОЗНАТО: Када су Слобо и Фрањо жељели да буду Тито!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milo-karikatura-409x298

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

kuci

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

putovrazi

КАДА ПОЛИТИЧАРИ НЕЋЕ ЗАЈЕДНО, ХОЋЕ ПИСЦИ: УКЦГ и УКС представљају књигу Благоја Ж. Поповића ” Стрелице и путоврази”!

velika1

УОЧИ СРЕБРЕНИЦЕ: Имена џелата који су починили масакр у Велици 28. јула 1944. године, муслимани се нијесу извинили Србима и покајали због злочина!

vila

КОМУНИСТИЧКА НОСТАЛГИЈА, ТИТОВА ВИЛА У ИГАЛУ: Отвара врата за посјетиоце, Јаков би могао да продаје карте!