Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УНЦГ: Данијелу Симићу угрожена слобода кретања, Међународна федерација новинара да осуди Хрвате!

Удружење новинара Црне Горе (УНЦГ) саопштило је да је изненађено забраном предсједнику Удружења новинара Републике Српске Данијелу Симићу да уђе у Хрватску, истичући истовремено и протест због тог чина власти у Загребу. УНЦГ поручује да професија новинара којом се Симић бави професионачлно не смије се кажњавати стварањем забране кретања, већ треба помагати и афирмисати. У саопштењу УНЦГ се подсјећа се да је право на рад и право на слободу кретања једно од основних људских права, а Хрватска као чланица Европске Уније треба да гарантују слободу кретања и приступ информацијама новинарима.
УНЦГ позива генералног секретара Међународне федерације новинара (ИФЈ) госпођу Мају Север, која је из Хрватске, да реагује на овако немиле сцене, собзиром да је на поменуту функцију дошла управо својом борбом за права новинара у Хрватској и шире, саопштило је ово Удружење.
УНЦГ диже глас и против свих удружења новинара и Региону и Европи, који “громогласно” чуте ових дана док им се колеги Симићу не да ни слободно кретање да би обављао свој посао и задатке своје матичне куће РТРС.
УНЦГ даје пуну подршку колеги Симићу у његовом професионалном и непристрасном раду у чему су се моги увјерити сви они који прате његове рада.
Новинар Данијел Симић задржан је јуче на граничном прелазу Батровци са хрватске стране, гдје је чекао три сата без икаквог образложења, затим је приведен на информативни разговор, а потом му је уручено рјешење о одбијању уласка у земљу.
На рјешењу није назначено да ли је Симићу трајно забрањен улаз.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

brigada11

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!