Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ОПКОЉЕНИ” НА КАНАЛУ “CINEMANIA”: Истина о четницима и Николи Калабићу излази на свјетлост дана!

Пише: Иван Милошевић

Овога тренутка завршен је филм “Опкољени” на каналу Цинемание! Филм је дјело Милослава Самарџића и говори о покушају опокољавања и убиства команданта Горске гарде Николе Калабића токо  1943. године. То је један од првих филмова новије српске продукције у којој се четници не приказују по комунистичком шаблону и свједочи о истинитом догађају у срцу Србије и на основу докумената показује да су четници Драже Михаиловића били непријатељи Њемаца, а не њихови сарадници, како тврде комунисти! 

Приказивање филма у једном од ударних термина и то викендом показује да све више филмских кућа у репертоар без комунистичких предрасуда ставља новије четничке филмове! И то са правом, јер дошло је вријеме да се комунистичка слика свијета промијени у складу са историјским чињеницама и да се скине љага са генерала Драже, али и његових команданата, посебно Николе Калабића. Истина у Србији су Дража и Никола рехабилитовани, али како у тамошњој, а посебно у црногорској, јавности и даље владају комунистичке лажи у улози ЈВуО у Другом свјетском рату!

Прелиставам ДПС портале и не могу да вјерујем да им је данашње приказивање “Опкољених” потпуно промакло. Нема текстова о најезди Булајевићевих четника, масних и неуредних, на црногорску независност и нема приче о неочетничкој уроти против њихове вјечне Црне Горе! Изгледа да је Монтенегринима, ДПС-у, његовим сателитима и дежурним комунистичким комесарима, потпуно промакло приказивање “Опкољених” на Цинеманији. Превише су заузети бојкотом пописа и појашњењима како од бојкота одустају, па им је филм промакао. Ипак, очекујем да већ сјутра дођу себи и оптуже Цинеманију за вељесрпскју инвазију, ревизију историје и скрнављење Титове бајке и злочиначке банде! 

Било како било, и без обзира на умјетничку вриједност “Опкољених”, па и “Хероја Халијарда”, нешто се иза брда ваља и све више Срба, али и осталих, схватају да је Брозова историја била једна фикција и да је дошло вријеме да се она прикаже каква је била и уступи мјесто истини, односно правој улози четника у Другом свјетском рату! 

Надам се да ће и у Црној Гори неко ускоро стиснути петљу и снимити филм о злочинима комуниста, Пасјем гробљу, Крнову, стратиштима у Словенији, бројним јамама и масакру у Острогу! Вјероватно ће то бити најава повратка Црне Горе самој себи и својеврсна иеолошка катарза која ће брата вратити брату и опростити зла која су једни другима учинили! 

Јесте да је Црна Гора данас далеко од тога, али ни у Србији прије десетак година нико није ни сањао да ће бити снимани филмови попут “Опкољених” и “Хероја Халијарда”. У Црној Гори, ипак, данас има ко да сања о филмовима о црногорски херојима попут Павла Ђуришића, Ђорђија Лашића, Јакова и Благоја Јововића, Николе Кусовца и осталих официра краљевске војске. 

Углавном, жив је Дража, умро није, док је Срба и Србије! Па и Црне Горе!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!