Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Обиљежена годишњица убиства Милана Пантића: Више од две деценије чека се на правду!

На данашњи дан, пре 22 године мучки је убијен Милан Пантић, дописник “Вечерњих новости” из Јагодине. Сумња се да је мотив његово писање о корупцији и спорним приватизацијама у Поморавском округу након петооктобарских промена, али још увек нема одговорних за то убиство.

Породица, колеге и пријатељи, одали су пошту Милану Пантићу и још једном подсетили да ни после 22 године нема правде за починиоце и налогодавце свирепог убиства.

Истрајан у намери да расплете мрежу корупције, приватизација и сумњивих трансакција, Милан Пантић објавио је серију текстова и у њима се од почетка и трага за мотивима убиства.

Ако нема правде за најпоштенијег међу нама, онда наше друштво нема будућност. Ако нема правде за најпоштенијег међу нама, онда у нашем друштву нема истине, изјавио је председник Удружења новинара Србије (УНС) Живојин Ракочевић.

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић, председник НУНС-а нада се да су последњи догађаји освестили да морамо да будемо земља истине и правде.

Породица Пантић треба да има барем сатисфакцију да се убице и налогодавци открију, поручује Бодрожић.

Правосудно мртав “Предмет Пантић” је после више од две деценије из Вишег јавног тужилаштва у Јагодини послат на разматрање Тужилаштву за организовани криминал, јер се верује да иза свега стоји организована криминална група.

Истина је наша победа. Да, истину већ знамо, али је нама важна правда у овом случају –починиоци и налогодавци у затво, истиче председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић.

Добитник овогодишње награде “Милан Пантић за новинарску храброст” је Димитрије Мирковић, новинар продукције Грачаница Онлајн и дописник Танјуга из Лапљег Села код Грачанице.

Извор: ртс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

СРБИ У АМЕРИЦИ: У Нешвилу Американци који су прешли у православље подигли српски манастир!

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ЗА ВИДОВДАН ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!