Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

О “Гласу Холмије”, Валентина Оташевић: Чувар српске историје!

Валентина Оташевић о часопису Глас Холмије, поводом изласка новог броја, истакла је је поносна што се наставља традиција часописа захваљујући главном и одговорном уреднику проф Горану Киковићу.

Писан на ћирилици, часопис Глас Холмије има веома важну улогу и мисију да његује и чува српску историју, књижевност, културу и традицију, као и духовност да приближи светосавску православну вјеру. И у овом броју смо наставили са нашим ставовима и самосталном политиком која је патриотска, и једини смо штампани медиј у Црној Гори који није под контролом партије, нити иједне амбасаде. Ми смо у служби грађана и српског народа који је кроз вјекове постојања стварао и борио се за Црну Гору као слободну територију, која није плаћала данак ни цару ни ћесару. Зато се ми кроз Глас Холмије боримо да све овдје између корица буде истина и да се слобода цијени као јуначко имање, и пркосно свједочимо о догађајима који су оставили траг у историји српског народа, страдалним временима као и његовим опстанком. Такође нам је битно да истакнемо на насловној страни и наши “Сорбону” гимназију у Беранама која слави 110 – годишњицу постојања и која је изњедрила на хиљаде врсних интелектуалаца који су је прославили широм свијета. Број је посвећен и предстојећем попису становништва у Црној Гори кроз текстове и документа. Овим желимо да истину прикажемо народу, па нека се слободно изјасни на попису. “Ако не знаш, пита ђеда”. Одржали смо и нашу прву промоцију у СО Беране, у суботу 14.09.2023 године, под мотом : “Српски пишем и зборим, Сваком громко говорим, Народност ми србинска, Ум и душа славијанска”. што је казао Петар Други Петровић Његош! Часопис Глас Холмије, октобарски број је већ пред читаоцима, зато смо на задовољство многих читалаца ових дана и у Београду, јер има оних који цијене рад главног и одговорног уредника часописа за књижевност, историју и културу Глас Холмије, професора историје Горана Киковића који има поштовање не само ужег руководства часописа него и шире читалачке публике и угледних људи који се боре за истину. За часопис пишу и истакнути аутори из разних области, који је поред уредника часописа и наш уважени књижевник и публициста, предсједник издавачког савјета часописа Глас Холмије, господин Бранислав Оташевић. Радује нас да смо и овог пута и овим поводом , са тако угледним именима остали доследни себи. Овај часопис је подсјећање на велике историјске дане, спајајући прошлост и садашњост, живи кроз многа имена која су задужила српски народ, културну баштину и културно наслеђе, као највећу вриједност нашег народа. Зато читајте једини часопис са сјевера Црне Горе Глас Холмије!, рекла је она.

Опис није доступан.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СПРДЊА У РТЦГ-У: Борис Раонић три године незаконито директор!

“КОШУТА” ИЛИ РАДНИЧКА (НЕ)ПРАВДА: Мило их оставио без посла и плата, а траже од Милојка што им је ДПС одузео!

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!