Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕНАД КЕЦМАНОВИЋ: Бошњаци умислили да је БИХ њихова, Српску сматрају окупираном територијом!

Професор емеритус Ненад Кецмановић рекао је да се бошњачки проблеми састоји искључиво у томе што су умислили да је читава БиХ само њихова, а да су дијелови на којима у одвајкада живјели Срби и Хрвати само “привремено окупирана територија”. Кецмановић је навео да је мирни разлаз који предлаже предсједник Републике Српске Милорад Додик можда и једино рационално рјешење.

Он каже да остаје нејасно шта је амбасадор Ирана у БиХ Абузара Ебрахим Торкаман желио поручити изјавом да је “Иран спреман да помогне БиХ у случају проблема”, наводећи да је Иран већ дуго непримјетан у БиХ, па је изјава амбасадора пала “као гром из ведрог неба”.

Кецмановић је за Политику навео да се турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган некоћ позвао на Алијин аманет да брине о Босни, а сада ирански амбасадор, сигурно не на своју руку, нуди помоћ “ако буде проблема”.

– Значи ли то да се у разрјешење кризе у БиХ, поред колективног Запада и Русије и Кине, укључују и Турска и Иран као јаке муслиманске земље, од којих се прва измакла контроли Запада, друга је западни архинепријатељ, а обје су као Запад у најмању руку несклоне православним Србима – упитао је Кецмановић.

Према његовим ријечима, ситуацију олакшава чињеница да и Турска и Иран граде добре односе са Русијом – заштитницом Српске пред притисцима Запада.

Симптоматично је да Бошњаци којима је била упућена понуда добрих намјера, а ни Хрвати, којима је био упућен приговор, нису много коментарисали изјаву иранског амбасадора, а из Српске су, истина са нижег нивоа, подсјетили на улогу Техерана у ратном трансферу муџахедина у БиХ и на покољ Срба код Возуће – нагласио је Кецмановић.

Извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!