Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГРУПА НВО ИЗ БУДВЕ: Зорану Лакушићу орден рада!

НВО „Група грађана БУ2“, НВО „ИНФО ЦГ“ и НВО „Хумано-солидарно-транспарентно“ обратили су се предсједнику Црне Горе, Јакову Милатовићу отвореним писмом.

Група НВО из Будве изражавају наду да ће предсјеник Црне Горе Јаков Милатовић, имати разумијевања и додијелити предсједнику Одбора директора Регионалног водовода Зорана Лакушића Ордена рада. Надамо се да ће наша иницијатива од прије пар мјесеци бити одобрена и да ће господин Лакушић бити награђен за своје напоре у области рада. Ова додјела Ордена рада била би одличан начин да се награде напори и посвећеност господина Лакушића у области рада, те да се нагласи важност рада и труда у друштву.
Уз подршку новинара, невладиних активиста и културних радника, инцијативу коју смо предали да се господин Лакушић додијели највеће државно признање, Орден рада, јасно указује на његов изузетан професионални и лични успјех у својој дјелатности. Његов допринос развоју и напретку друштва у области рада примјерен је овом признању. Господин Лакушић је лидер који се изузетно истакао у својој професионалној дјелатности. Посебно је важно што се бави пословима који су кључни за очување природе и заштите здравља људи, у чему је постигао изузетне резултате и препознат је од стране шире јавности. Ово признање између осталог има значајну симболичку вриједност, јер ће послати поруку свим професионалцима да њихов труд, рад и лична посвећеност заиста могу пружити значајан допринос развоју и напретку друштва. Стога, господин Лакушић је заслужио овакво признање које ће, свакако, допринијети даљем подстицању и подршци у његовом раду и посвећености очувању природе .
Носиоц је признања најбољег менаџера, за развој и примјену иновативних стратегија, доприносу заједници, управљању ресурсима, резултате у пословању и постигнућа у вођењу организације. Ова награда представља признање за његову стручност, способност вођења и визију развоја коју је имплементирао у свом послу. Носиоц овог признања је доказао своју изузетну посвећеност послу и усмјереност ка будућности, што је довело до остварења изванредних пословних резултата. Награда за најбољег менаџера није само признање за професионалне квалитете појединца, већ и за изврсност самог посла.
Одлука да се господин Лакушић предложи за добијање Ордена рада за нарочите заслуге у привреди и у осталим дјелатностима јасно указује на његов изузетан рад и допринос у очувању природе и здравља људи. Његов ангажман у Регионалном водоводу и борба за заштиту животне средине су заслужили признање за рад од изузетног значаја за напредак и развој Црне Горе. Осим што успјешно управља овим предузећем, господин Лакушић се између осталог истицао својим настојањем да се извориште Боље сестре сачува од тоталне пропасти. То јасно указује на његов лични интегритет и посвећеност друштвеној одговорности, која су два кључна фактора за успјех у послу и у животу. Ово признање заиста је заслужио јер он представља симбол личне посвећености и одговорности у остваривању друштвеног напретка и развоја. Господин Лакушић је сјајан примјер другима који се боре за заштиту природе и унапређење друштва, а овај Орден рада ће повећати видљивост и подршку за његов рад и допринос у будућности.
Очигледно је да је рад господина Лакушића и стручног кадра којег води препознат не само у Црној Гори, већ и изван њених граница. Почевши од амбасадора Словачке, ресорног министарства, премијера Дритана Абазовића и других показује да се рад овог водовода сматра релевантним, важним и примјерним за друге сличне пројекте у регији и шире. Својим одговорним односом према широј заједници, Регионални водовод је показао да не занемарује само пословне интересе, већ и друштвену и еколошку одговорност. Ово је значајно јер указује на то да је овај водовод усредсређен на дугорочни и одрживи развој, што је важно не само за заједницу која користи воду коју они дистрибуирају, већ и за околину у којој раде. Препознавање рада Регионалног водовода и њиховог предсједника Одбора директора господина Лакушића и његовог стручног кадра изван граница Црне Горе представља признање за њихов професионални и друштвени допринос, али и обавезу да наставе улагати у професионални развој и одговорност према заједници и околини.
Према изнесеним чињеницама, Зоран Лакушић је дао значајан допринос за заустављање екоцида у кориту ријеке Мораче и изворишта „Боље сестре“, као и у спровођењу активности за санацију последица екоцида. Такав допринос је не само значајан за очување животне средине, него и за заштиту здравља становништва. Стога, предлог НВО-а из Будве да се Зорану Лакушићу додијели Орден рада, може се сматрати оправданим и поштеним. Тиме би се истакла важност рада и труда у заштити животне средине, као и подстакли други да слиједе примјер и преузму одговорност за своје активности у овом подручју.
Очигледно је да је господин Лакушић препознат као значајан актер у заустављању екоцида у кориту ријеке Мораче и изворишту „Боље сестре“. Његов допринос овом важном питању није занемарљив, јер је у питању заштита квалитета воде, здравља људи и очување околине. Свакодневне активности које је спроводио на плану санације последица овог екоцида показују његову посвећеност и одговорност за очување природе и људског здравља. Као резултат тога, Регионални водовод постаје примјер најбоље праксе за пословање, гдје се социјална одговорност, одрживост и заштита ресурса препознају као кључни елементи успјеха.
Чињеница да господин Лакушић предводи Регионални водовод и успјешно спроводи иницијативе које су усмјерене на заштиту околине, здравља људи и одрживи развој, јасно указује на његову посвећеност и несебичну борбу за опште добро. Господин Лакушић представља симбол лидерства у пословању, гдје је његова љубав према земљи и жеља за развојем своје државе мотивација која га наводи да предузме активности које ће усмјерити ка њеном просперитету. Његов лични примјер представља инспирацију и путоказ за друге људе који желе да се баве пословањем на одржив начин и доприносе бољој будућности. Као лидер у овој области, господин Лакушић има могућност да својом визијом и дјеловањем утиче на друге и подстакне их да преузму одговорност за своје окружење и заједницу. Стога, Регионални водовод и господин Лакушић представљају позитиван примјер који би требало да буде слијеђен у другим областима.
Додјела Ордена рада господину Лакушићу би било признање за његову досадашњу и садашњу борбу за заштиту животне средине, за унапређивање рада Регионалног водовода али и интереса Црне Горе, као и пострек за његов даљи рад. На тај начин би се широј друштвеној јавности ставило до знања да држава Црна Гора цијени напоре сваког појединца који ради на заштити општег добра, односно Црне Горе, и уједно да инспирацију свим другим појединцима и субјектима да се несебично боре за заштиту животне средине, привреде и друштвених интереса.
Суочавање са проблемом пада издашности изворишта “Боље сестре” свакако је значајна брига и одговорност коју је преузео господин Лакушић као предсједник Одбора директора. Његова храбра и одлучна борба да се тај проблем ријеши на најбољи могући начин заслужује сваку похвалу. Очување овог изворишта од великог је значаја за снабдијевање Црногорског приморја неопходном количином воде, а самим тим и за одржавање живота и развој туристичке индустрије која је једна од најважнијих привредних грана у Црној Гори. Због тога, господин Лакушићев ангажман на овом пољу истиче се као примјер одговорног и стручног приступа у рјешавању сложених проблема, те заслужује признање за рад од изузетног значаја за напредак Црне Горе. Орден рада би био сјајан начин да се укаже на његов рад и посвећеност у рјешавању овог кључног проблема и истовремено подстакну сви други који се баве заштитом природе да слиједе његов примјер.
Свакако, чињеница да је господин Лакушић ризиковао своју безбједност у више наврата како би лично обишао „нападнуто“ корито ријеке Мораче, те притом најчешће без икаквог обезбјеђења, указује на његов невјероватан лични интегритет, храброст и преданост свом послу. Када се ради о заштити животне средине, неопходно је да постоји и јака личност која ће донијети одлуке и преузети одговорност за своје поступке, те тај примјер показати својим сарадницима и јавности у цјелини. Упркос потенцијалном ризику, господин Лакушић је показао да је спреман да се суочи са било којим изазовом како би заштити животну средину и одрживост природних богатстава Црне Горе. Он је показао да је спреман да се побрине за то да сви ми, становници Црне Горе, има воду која је безбједна за нашу употребу и за очување природе за будуће генерације. Стога, искуство и рад који је господин Лакушић предузео да би ријешио проблеме око девастације ријеке Мораче су несумњиво вриједни и треба се наградити високим признањима, управо Орденом рада за нарочите заслуге у привреди и у осталим дјелатностима, који би засигурно био изванредан начин да се призна његов драгоцјен допринос Црној Гори.
Сматрамо да би додјела овог признања симболизовала важност коју дајемо раду и труду, те би истовремено подстакла све оне који раде на томе да и даље наставе свој рад са истим ентузијазмом и преданошћу као и до сада. Вјерујемо да би господин Лакушић као ноциоц овог одликовања био поносан на свој рад и на своје доприносе у области рада те да би наставио улагати своје знање и труд у напредак у овој области. Надамо се да ће предсједник Милатовић позитивно размотрити нашу иницијативу и у складу с тим одлучити о додјели Ордена рада господину Лакушићу.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

СРПСТВО У СРБИЈИ: У Краљеву пуно становника из Васојевића, основана и подружница СКК-а из Берана!

САРАЈЕВО: Шетњом обиљежена годишњица злочина муслимана у Добровољачкој улици!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!