Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мрак: У Подгорици заплијењено пола тоне марихуане!

Управа полиције и Управа царина у заједничкој акцији “Трак” заплијениле су 500 килограма марихуане на царинском терминалу у Подгорици. У Подгорици је реализована заједничка акција коју су у дужем временском периоду спроводили службеници Одсјека за борбу против кријумчарења дроге Сектора за борбу против организованог криминала и корупције Управе полиције и Одсјека за сузбијање кријумчарења Управе царина.

У пошиљци декларисаној за извоз на царинском терминалу у Подгорици, пронађана је биљна материја зелене боје, укупне тежине од око 500 килограма, за коју се основано сумња да се ради опојној дроги марихуана.

-На основу анализе ризика, одређен је детаљан преглед теретног моторног возила СЦАНИА никшићких регистарских ознака фирме “Војичић-комерц” д.о.о, на којем је код царинске испоставе Терминал Подгорица декларсиана за извоз роба – пластична амбалажа за транспорт (пвц кошеви) бруто масе 2.148 кг и вриједности 4.950 еура за купца из Италије, а која је преко граничног прелаза Дебели Бријег требало да напусти царинско подручје Црне Горе, наводи се у саопштењу.

Скенирањем теретног моторног возила, примјећено је да се у товарном дијелу налази непријављена роба.

-Након индикација са снимка скенера, приступило се физичком прегледу возила и уз помоћ специјализоване опреме у товарном дијелу возила, поред уредно пријављене робе за извоз, пронађена су сакривена 85 паковања различите величине, са садржајем биљнае материје за коју се основано сумња да се ради о опојној дроги марихуана, истиче се у саопштењу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Службеници Одсјека за борбу против кријумчарења дроге су данас у сарадњи са службеницима Центра безбједности Подгорица надлежном државном тужилаштву поднијели кривичну пријаву против М.В. (27) из Никшића и С.Л. (30) из Даниловграда, због основане сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ НЕ ПОМИЊУ “ЛОРУ” И ЗЛОЧИНЕ ПРОТИВ СРБА, АЛИ ЗАХТИЈЕВАЈУ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

“ПОЛИТИКА”: Курти нуди Ватикану српске храмове!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!