Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Монтенегро два дана послије: Добро јутро ДПС свијету, поздравља вас нормалан свијет!

Пише: Иван Милошевић

Два дана послије катастрофичне слике пораза лидера ДПС-а и његовог одласка у пензију, претпостављам бурну и пуну животних обрта, у Монтенегру је све на своме мјесту! Планине су на броју, ријеке теку својим током, за сада нема информације о неком непознатом српском-руском вирусу који је захватио животињски свијет и десетковао редове медвједа, лисица, јелена и дивљих свиња. Изгледа да се и глисте и мишеви осјећају добро и раде свој посао. Јесте да роваре по подзамљу и о јаду забавише црве и мрвице хљеба, али ништа неуобичајено за њихов дневни или годишњи ритам!

Море је и даље гдје је било, рибе и даље скачу и поздрављају пецароше и веће рибе једу мање, али на Скадарском нијесу уочене климатске или неке друге планетарне промјене. Па и и кафићи у Подгорици пуни су младог свијета, испија се кафа и прво пиво, распредају приче и причице и шетају задњи модни хитови! Није запажен ни неки осјетно већи прилив лудака у Доброти, медији и даље врте временску и осталу прогнозу и пролази након слома Мила потпуно нормалан понедјељак и уторак, са јасном поруком ни да наредних дана и мјесеци неће бити ништа другачије! Истина, сјевер јаче дува већ други дан, завија по ћошковима и носи лијево и десно кесе разних боја и тјера псе и мачке луталице у непозната скровишта, али на сјевер у Подгорици сви су навикли и понекад га жељно очекују као би пут Созине и Румије закуцао вишемјесечни градски смог натрпан над овим градом између Толошког и Ћемовског поља! 

А Монтенегрени, нарочито ДПС колумнисти, само прије пет, шест дана најављивали су озбиљне поремећаје планетарног и домаћег система уколико Мило изгуби! И ништа, само што је Мило отишао, као да су сви на њега заборавили! 

Истина, плаче Андреј, образе не суши Дарко, Бурсаћ пије само кафу без шећера и на четири стране поздравља српски свијет, а у кукању највише је напредовак Новак Аџић. У шармантном, намјерно дискретно затамњеном студију градске ТВ, са очигледним теретом непроспаваних пар ноћи, брадицом од пар или три дана, у црној кошуљи и црном сакоу, плачљивим гласом од кога би и мртав заплакао објавио је пораз Црне Горе и најавио инвазију војних и осталих српско-руских трупа из правца Добракова, преко орјентира Смоковац у надирању ка маузолеју на Ловћену. Заплакао је Новак да га сви Монтенегрини чују и поручио им да се наредних дана и мјесеци не брију и да пуштају дуге браде као короту за изгубљеним монтенегринским царством и падом са влсти њеног лидера Мила. Уколикои га послушају подгоричке и остале брице остаће без посла и без доброг дијела бакшиша! И биће то највећи трошак јучерашње срцепарајуће Аићеве политичке баладе или лабудове пјесме након политичког дебакла његовог политичког вође и идола за којег је мислио да ће и даље да ведри и облачи Црном Гором и то све док је свијета и вијека! 

Углавном, свијет иде својим током, у Украјини се борбе настављају несмањеном жестином, Бајден хапси Трампа, а Европа гуши демонстрације сопствених грађана који хоће боље пензије и мање издатке за Зеленског, а код нас се очекује наставак мнтенегринског плача и запомагања! Па и на то смо навикли и ништа страшно и очекујем да Дарко на “Антени м” ових дана објави нову ДПС тужбалицу и позове у госте Ранка Ђоновића и да заједно лупну шаком у сто, разбију микрофон и сломе по који репетитор и на њима искале жал за залудном младошћу, пардон политичким поразом свога лидера! 

Душко Радовић је деценијама будио Београд са реченицом “Добро јутро, Београде”! Од данас Монтенегрине би могли да будимо са слоганом “Добро јутро, ДПС свијету, поздравља вас нормалан свијет”!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

ВРАКА КОД СКАДРА: Слава цркве Свете Тројице!

ШТА НУДИ “БУКВАР СРПСТВА”: Модерни водич кроз азбуку српске историје!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!