Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРИНИМА СЕ ДИЖЕ КОСА И ПРИТИСАК: “Хероји Халијарда” приказани у Лос Анђелесу, на премијери говорио и Ричард Гренел!

Публика, одабрани круг холивудских продуцената и дистрибутера присуствовали су јуче пројекцији филма “Хероји Халијарда” у Лос Анђелесу. Премијера новог филма Радоша Бајића организована је у чувеном Лумијер мјузик холу на Беверли Хилсу. Екипа је поздрављена овацијама публике.

Публици се обратио и Ричард Гренел, бивши изасланик Доналда Трампа за Балкан.

На пројекцији су били Никола Кент, Стивен Мур, био и наш глумац Александар Филимоновић. Пројекцијом “Хероја Халијарда” је недавно свечано отворен 10. Српски филмски фестивал у Чикагу, где је освојио и прву награду за најбољи филм.

Ово је ратна драма инспирисана највећом појединачном акцијом спасавања око 508 америчких и других савезничких пилота иза непријатељских линија у историји светског ваздухопловства, а која се одиграла на импровизованом аеродрому у селу Прањани у подножју Сувобора, уз логистичку подршку Југословенске краљевске војске у отаџбини, под командом Драже Михаиловића 1944. године, познатом по кодном имену “Операција Халијард”.

Поред те, на историјским чињеницама заснованим линијама приче, кључни актери су чланови породице Јовић. Два брата из те породице налазе се у сукобљеним војскама, Мирко је у четницима, а Сретен у партизанима.

Њихов отац покушава да заштити најмлађег сина да се не прикључи ниједној војсци. Прича о Халијарду заправо је апотеоза херојству, пријатељству, доброчинству, племенитости и патриотизму.

извор: сербиантимес

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИМА ИХ И ДАЉЕ: Комесари у мантији!

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

РАТНИ ТУРИЗАМ: Ускоро аутобуска линија Кијев-Будва!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!