Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Монархија: Помоћ за дјечји дом у Бања Луци!

Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Њено Краљевско Височанство, и Фондација Њ.К.В Принцезе Катарине из Београда, настављају да пружају подршку Дому за децу Рада Врањешевић у Бања Луци у Републици Српској, где је трећа фаза реновирања успешно завршена.

Кухиња, трпезарија, дневни боравак, и четири спаваће собе које припадају Образовној групи број 9 су потпуно реновиране током ове фазе пројекта, а све са циљем како би сва деца смештена у дому имала значајно боље услове за живот.

Овај значајни подухват обухватио је комплетну реконструкцију зидова, замену пода у кухињи и зидних плочица, уградњу нових кухињских елемената, као и куповину новог намештаја за дневни боравак и трпезарију, укључујући софу из више делова као и велики кухињски сто са осам столица. Купљени су и дванаест нових ноћних ормарића и четири нове велике фотеље.

Наставак пружања подршке овом Дому је омогућен захваљујући знатним средствима прикупљеним на 5. годишњем голф такмичењу 2023, које се сваке године одржава на Флориди, а које организује г. Раде Савић, који је и главни супервизор голф турнира. Средства прикупљена на овим догађајима намењена су подршци деци у домовима у Србији и Републици Српској.

Изражавам искрену захвалност великодушним донаторима из Лајфлајн Чикага и хтела бих да похвалим посвећеност и решеност свих чланова одбора Лајфлајн Чикаго као и њихову преданост у пружању помоћи нашим људима. Овај велики допринос знатно унапређује квалитет детињства ове дивне деце. Још једном, наши донатори су показали непоколебљиву спремност да пруже помоћ и са другима поделе љубав коју имају у срцима. Дајући овој деци, такође обезбеђујемо светлију и сигурнију будућност нашој земљи. Сазнање да смо донели радост у њихова срца инспирише ме да наставим да се залажем за добробит нашег народа и деце у Србији и Републици Српској, изјавила је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Веома смо захвални нашим дугогодишњим пријатељима, Фондацији Принцезе Катарине, господину Радету Савићу и хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага на радовима на реновирању и опремању који су изведени, чиме је знатно унапредјен квалитет боравка дјеце и младих. Знајте да су се малишани веома обрадовали новом простору за боравак, а радост и осмјех на њиховим лицима за нас је непроцјењив. Драго нам је што мислите на њих и саосјећате се са њиховом судбином, рекла је госпођа Даријана Кецман, директорка Дома “Рада Врањешевић” у Бањалуци.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!