Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА: Донација Кореје уручена краљевском пару!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар, Њ.К.В. Принцеза Катарина и Њ.Е. г. Ли Ђеунг, амбасадор Републике Кореје у Србији, званично су уручили донацију вредну више од 17.300.000 динара (162.000 долара), коју је Влада Републике Кореје доделила за 4 здравствене установе и Фондацију Принцезе Катарине. Свечано уручење обављено је данас у Краљевском Двору у Београду, у присуству и уз подршку Министарства здравља, које је представљао Државни секретар г. Александар Милошевић.

Донација укључује 2 комбија, 6 инкубатора и 2 пацијент-монитора. Поред Фондације Принцезе Катарине, која је добила један Хјундаи комби за подршку свом хуманитарном раду и будућим испорукама помоћи, примаоци су и Опште болнице из Параћина, која је добила 2 инкубатора, Кикинде, која је добила 2 инкубатора и 2 пацијент-монитора, и Горњег Милановца, такође 2 инкубатора, као и Дом здравља Топола који је добио један Ситроен комби.

Пошто је Влада Кореје већ раније подржала рад Принцезе Катарине и њене Фондације, када је пре више година донирала једно возило као подршку њиховим напорима, Њено Краљевско Височанство им се сада још једном обратила за помоћ. Како су средства за која се конкурисало била знатна и превазилатила само потребе њене Фондације, Принцеза је одлучила да замоли наше корејске пријатеље да пруже подршку и српским здравственим установама.

Уручењу и конференцији за новинаре присуствовали су уз Њихова Краљевска Височанства, Његову Екселенцију амбасадора и државног секретара присуствовали и директори свих поменутих установа, примаоци донације – др Саша Бацић из Параћина, др Весна Томин из Кикинде, др Валентина Пајић из Тополе, и др Предраг Шутић из Горњег Милановца.

-Веома сам захвална Влади Републике Кореје и њеној Амбасади у Београду на хвале вредној великодушности. Уз вашу подршку, настављамо наше хуманитарне напоре за добро народа Србије, наших домова за незбринуту децу, домова за старе, болница и свих других установа којима моја Фондација и ја помажемо. Моја Фондација увек настоји да повеже и буде мост између људе добре воље широм света и оних којима је помоћ потребна. Хвала вам и на подршци нашим болницама и драгоценог рада наших лекара и медицинских радника. Они су истински хероји нашег времена и заслужују сваку могућу подршку у својим племенитим тежњама да пруже најбољу могућу негу својим пацијентима. Посебно ме радује што видим све инкубаторе које данас болнице добијају. Деца су највеће благо које имамо, морамо да их чувамо, и да им пружамо сву могућу подршку, како на почетку њиховог живота, тако и на целом путу одрастања. Мој супруг, Престолонаследник Александар, моја Фондација, и ја трудићемо се да и убудуће помажемо што више можемо, рекла је Принцеза Катарина.

Њ.Е. Амбасадор Ђеунг изразио је задовољство Владе Кореје што је у могућности да помогне народу Србије, као и хуманитарним напорима Принцезе Катарине и њене Фондације. „Одмах сам одлучио да покушам све што могу да остварим жељу Њихових Височанстава, јер сам заиста био дирнут њиховом искреношћу и снажном жељом. Искрено говорећи, није било без потешкоћа добити одобрење за донацију Принцезиној фондацији, с обзиром на строгу регулативу моје владе да Званичну развојну помоћ (ODA – Official Development Assistance) у принципу даје само владиним или званичним институцијама.

Што је боље, није само један него два комбија и не само комбија већ и шест инкубатора и два пацијенат- монитора и за Фондацију и за здравствене установе. То је омогућено захваљујући посвећености моје Владе да пружи већу помоћ другим земљама и повећа свој буџет за ту сврху. Ова медицинска опрема, као и комби возила, биће у добрим рукама стручњака да спасу драгоцене животе новорођених беба и њихових мајки и да ефикасније реагују на хитне медицинске случајеве грађана.“ Истичући добре односе наше две земље и народа, Његова Екселенција је додао да ће Амбасада учинити све да продужи и продуби билатералне односе између Кореје и Србије и да је увек отворена за конструктивне сугестије и препоруке и спремна за заједнички рад. са пријатељима, за добробит народа две земље.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина веома су захвални компанијама: Хјундаи Србија, Дрегер Техника, Papastolou Healthcare Technologies Beograd и Аутопромет, на подршци и доброј сарадњи. 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!