Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИРЈАНА БОБИЋ-МОЈСИЛОВИЋ: Грађанин-новинар једина нада слободног свијета!

Пише:Мирјана Бобић Мојсиловић

Нека после нико не каже како нисмо пазили на часу. Само слепац ово не може да види: Хоће ли се наши животи и убудуће клацкати између пандемије и рата, или ће се снага многих појединачних пробуђености претворити у неку заиста делотворну и ослобађајућу силу?

Најлепша нова српска реч – духоклонуће – у ствари, невероватно тачно описује учинак глобалних медија на сабласне невене западне цивилизације.

Силе мрака далеко су надмашиле и најмрачнија предвиђања Џорџа Орвела, па зато није чудо да се и сам аутор романа 1984 ових дана нашао на удару Светског центра за правилно размишљање. Наиме, у неколико „угледних” светских новина осванула је прича да је Џорџ Орвел, у ствари, био „садиста, женомрзац, хомофоб и понекад насилан”, што је најблаже речено само увод у склањање његових дела, а нарочито 1984, из доступне културне баштине света. Ако су из школа избачени руски писци, симболичка паљевина књига сада се, у „култури забране”, шири на све стране света.

Није ни чудо онда што је без коментара у званичним медијима прошла недавна изјава Хилари Клинтон да „Трампове присталице треба присилно преваспитавати у специјалним камповима”. Спремају ли се нови концентрациони логори за оне који не виде лепоту америчке спољне и унутрашње политике, и „либералне културе”, којој су пендреци, решетке и затвори приручна средства за стадо оваца без мозга, каквим сматрају већину људи на планети?

Бесконачне лажи, бесконачни ратови, инфлација, бесконачно пресликавање згодних прилика из историје, бесконачно потчињавање, бесконачна пропаганда, бесконачно надгледање, бесконачна дегенерација, бесконачне поделе. Или, што би се рекло песмом групе Булдожер – „Ново време, старо срање”, да извинете на мом француском.

Ми смо, нажалост, на нашој кожи осетили све ово што данас освешћује милионе људи диљем света – пре неколико дана на мрежи ИКС обајвљен је снимак како ЦНН режира драму својих новинара у рату између Хамаса и Израела.

Када је Зоран Петровић Пироћанац пре двадесет година објавио књигу Медији су случајно били овде, с детаљном анализом ратне пропаганде која се сручила на нас, био је ућуткан. Данас је јавна тајна да је углед и веродостојност званичних медија на најнижем нивоу откако је измишљена штампарска машина, па није ни чудо да је грађанин-новинар постао једина нада слободног света да бар малкице сазна истину о ономе што нам Невидљива рука ради, и какав пакао прави на земаљској кугли.

Елон Маск је ових дана на ИКС-у позвао људе да буду грађани-новинари, и да се тако сруши монументална пропаганда званичних медија.

Није довољно само отворити очи.

Важно је и у шта се гледа.

извор: то сам ја

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

СРПСКА СТВАРНОСТ: Сваки Србин данас је Марко Ковачевић!

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!