Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИРЈАНА БОБИЋ-МОЈСИЛОВИЋ: Циљ монструма из Давоса – рат хришћана и муслимана који ће они да ријеше!

Циљ невидљиве руке која влада светом је да буде рат до истребљења између хришћана и муслимана и да се онда појави нека мрачна сила која ће да каже: „Ми ћемо то да решимо“. Бил Гејтс има подршку огромног мултинационалног капитала да нам замрачи сунце, да све води ка томе да свет живи у петнаестоминутним градовима.

Овако позната књижевница и сликарка, Мирјана Бобић Мојсиловић у разговору за Спутњик указује на проблеме са којим се суочава целокупна светска популација.
Гостујући у емисији „Маша и…“ Бобић Мојсиловић открила је хоће ли Србе заобићи хаос који је захватио планету, како види улогу појединца у друштву које се све више глобализује и дигитализује, али и када ће култура и спорт добити свој суверенитет и престати да буду мета политичких игара.

У Берлину, 1950. године у циљу борбе против такозваног руског комунизма – а ово што данас живимо је сто пута горе од руског комунизма – је створен национални савет за модерну уметност. Они су нашли Џексона Полока и Виљема де Кунинга, довели их и рекли – само ти лупај овим кантама боје, ми ћемо од тога да направимо уметност. Имамо два нивоа приче – контрола над оним што је тржиште уметничких дела, без обзира о којој уметности да се ради, припада такође овима који контролишу наше животе. То можемо да пребацимо на све нивое – на архитектуру, да не говорим о науци, наравно. Научна истина је у власништву оних који науку финансирају јер власници свих научних часописа су ови исти који нам промовишу петнаестоминутне градове, замрачивање сунца и да једемо бубе, да будемо добри и да ћутимо, а они да раде своје мрачне обреде, каже наша саговорница.

Према њеном мишљењу, то исто важи и за спорт, а посебно за индустрију забаве, која је такође продужена рука те контроле ума.

-Када су се појавиле све ове велике теме, ви тачно видите шта холивудске звезде морају да говоре – да нападају Русију, да подржавају Израел… Шта год да је тема… Је л’ Никол Кидман јела прва бубе? Ако сте добили три Оскара и намеравате да добијете још два, зна се шта вам је чинити. Тај огроман новац који појединци зарађују у било којој области у ствари је надница за управљање нашом перцепцијом. Један од ретких који се томе одупро тако да је свет о томе чуо је Новак Ђоковић који се борећи се за своје право да одлучује о свом животу, у ствари борио за цео свет, закључича је Мира Бобић Мојсиловић.

извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!