Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милутин Мићовић: Бука из ДПС-а због награда “Спутњику” и Дарји Дугиној је убијање истине!

Награде које је Удружење новинара Црне Горе, поводом Дана новинара, дало сајту Спутњика, постхумно Дарји Дугиној и Споменицу Савезу новинара Русије изазвало је оштру реакцију посланице ДПС-а Неле Савковић Вукчевић. Она је Удружење новинара назвала “бастионом антицивилизацијског дјеловања и најгоре пропаганде”.

Коментаришући ставове Неле Савковић Вукчевић, књижевник Милутин Мићовић каже за Спутњик да су они антидемократски, антицивилизацијски и да су убијање истине.

Та бука из ДПС-а поводом награда Спутњику и Дарји Дугиној је антидемократска , антицивилизацијска и служи убијању истине. Није то никакво изненађење од ДПС-овске Црне Горе. Они заговарају једну идеологију која разара сопстевни народ, сопствену историју, културу, памћење и традицију. Они се негативно односе према свему ономе што је изнутра градило Црну Гору, то је један апсурд. Други апсурд је европски, јер сада се одједном дискриминишу медији и разгласје, другачије виђење и мишљење, то је оно што директно демантује и оповргава саму демократичну традицију Европе”, каже Мићовић за Спутњик.

Наш саговорники истиче да смо свједоци једног чуда новог времена у којем се сав Запад ставио у службу понижавајућег једноумља.

Конфликт у Украјини је велики геополитички конфликт, са многим слојевима, од историје, културе, економије, интереса разних, око ресурса тако да онај човјек који прихавати медијско једноумље сам себе искључује из истине. Овдје је иронија да неко не гледа својим очима и да не мисли својом главом. До тога је дошло не само у Црној Гори, већ и у читавој Европи. А Црна Гора таквим понашањем компромитује своју истинску слободарску традицију која је исказана кроз љубав према руском народу и Русији, која се највише заложила да се призна државност Црне Горе, каже Мићовић.

Он истиче да кад је реч о новинарима који су под утицајем ДПС-а, чиновницима и посланицима те партије, врхунски је апсурд како функционише њихова памет, како ликвидирају демократске принципе, са којом самоувјереношћу служе тој идеологији и како слушају своје газде.

Њихово понашање вријеђа елементарну памет и етику. У ствари ту нема никакве етике, ријеч је о бруталном најопримитивнијем прагматизму гдје нестаје човјек и његово достојанство. Када се говорило о слободи медија увијек се инстистирало да се чује и друга страна, али по њима сада не треба да се чује друга страна приче, јер је унапријед осуђена, а осуђена је од оних који су испланирали рат у Украијини, који је цивилизацијског карактера, он је судар монструозне прагматичности цивилизације које је навикла да влада свијетом, да разара друге народе, друге културе, тако да је Црна Гора ушла у тај апсурд, једноумље и перцепцију, што је изван сваког поимања. Јер све има само једну интерпрентацију, што је неприхватљиво и људски, и демократски, наводи Мићовић.

Извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

ДИЈАСПОРА, АНТОНИЈЕ КОВАЧЕВИЋ: Вучићева застава, руско њет и друге игре око Резолуције која најмање има везе са Сребреницом!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!