Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милан одговорио Николи: Уколики ДПС гласа за судије, а ми немамо већину, ето избора!

Ако ДПС гласа за четири судије Уставног суда, ДНП ће покренути иницијативу за скраћење мандата Скупштини, ако не буде већине да се потврди Закон о предсједнику, најавио је лидер ДНП-а и једна од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

Како је истакао, ако је ДПС спреман да данас гласа за једног судију Уставног суда, онда до понедељка може и за четворо, јер нам је потребан функционални Уставни суд пошто се као држава налазимо у институционалној коми.

Такође очекујемо да ДПС повуче све бесмислене уставне жалбе упућене Уставном суду којима се опструише проглашење резултата локалних избора. Већ смо једном саопштили, ако немамо већину за Закон о предсједнику, свакако да ћемо ићи на пријевремене парламентарне изборе. Зато позивам предсједницу Скупштине да одмах у понедељак закаже нову сједницу и да се истог дана изјаснимо о Закону о предсједнику. А пошто ДПС тврди да немамо 41. посланика, тј. да неки из постојеће парламентане већине неће гласати за поменути закон, јавно саопштавам да ћу у име ДНП покренути иницијативу за скраћење мандата Скупштини и расписивање пријевремених избора. Ово је поштена понуда, и на Милу Ђукановићу је да покаже одговорност и спремност да изађемо из кризе тако што ће ДПС гласати четворо судија Уставног суда, а ми се обавезујемо да идемо на пријевремене изборе ако се у понедељак утврди да немамо већину – казао је Кнежевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!

ДИЈАСПОРА, АНТОНИЈЕ КОВАЧЕВИЋ: Вучићева застава, руско њет и друге игре око Резолуције која најмање има везе са Сребреницом!

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!