Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Дритан: Влада може преузети мјере за проглашење резултата избора у Подгорици!

Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао је да одлука Управног суда да поништи други избор Ивана Вуковића на функцију градоначелника Подгорице даје Влади могућност да предузме одређене мјере када је ријеч о проглашењу коначних резутата локалних избора у главном граду.

Абазовић је казао да је он већ раније упозоравао да ће ДПС ићи на то да не прогласе резултате, да покушају да организују парламентарне изборе без Уставног суда.

Да са тих позиција покушају да уведу међународну заједницу у неку медијацију како би она дала њима неки појас за спасавање. То је неки њихов концепт, лично мислим да га друга страна не треба прихватити, нису заслужили својим понашањем, казао је Абазовић.

Казао је да Подгорица има једну разлику у односу на све друге градове.

Управни суд је донио одлуку да је градоначелник нелегално изабран и у том контексту даје Влади неку могућност да предузме мјеру. Ја то не бих волио да се деси, разлог је врло једноставан јер смо видјели резултате избора који су недвосмислени и које вјерујем да је прихватио и досадашњи градоначелник Подгорице. Никакве спектакуларне жалбе, па чак и да се оне прихвате не могу да утичу на промјену коначних резултата јер су разлике енормне, рекао је Абазовић.

Извор: пресс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК ПАРТИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА: Најстарији суграђани све лошије живе, власници трговинских ланаца све богатији, а власт ћути!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!