Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Љепши дио ДФ-а упозорава: Закопајмо ратне сјекире, ДПС ликује, грађани губе стрпљење!

Као посланице ДФ-а, користимо прилику да јавно апелујемо на све политичке лидере већине од 30. августа 2020. године да одговорно и озбиљно приступе тражењу компромиса како би се што прије дошло до предлога мандатара за састав 44. Владе Црне Горе, уколико су потписи на недавно усаглашени Споразум заиста искрено дати, саопштено је из Демократског фронта (ДФ).

Као високе функционерке организације која је утемељена у сопственом искуству и посебно народној вољи, сматрамо нужним да се сви уздржимо од искључивих стајалишта и посебно од кадрирања у туђим партијама, чиме се нарушава постигнут Споразум, те да се искрено посветимо овом историјском задатку. Уколико не дође до договора, сви ћемо бити губитници, без обзира на пол, партијску припадност или неку другу посебност, наводи се у саопштењу посланица ДФ.

Демократски фронт је, како додају, предложио једног кандидата за мандатара – “лидера најјачег политичког субјекта унутар наше коалиције, колегу Андрију Мандића, уз пуну подршку свих нас”.

Имајући у виду да су остали политички субјекти остали при својим предлозима, ДФ је у циљу деблокаде процеса преговора одлучио да одустане од инсистирања на позицији мандатара, како би се додатно релаксирали односи и лакше дошло до договора, стоји у саопштењу.

Надају се да ће бити препознат допринос ДФ-а.

Схватајући озбиљност тренутка и значај повјереног нам задатка, свјесни очекивања грађана који су гласали за промјене 30. августа 2020. године, искрено се надамо да ће и наши политички партнери препознати овај допринос ДФ-а као искрену намјеру ка постизању договора, и да ће се и они понијети државнички, политички зрело и хитно обуставити међусобну „рафалну паљбу“ и „закопати ратне сјекире“ јер само тако можемо доћи до рјешења, истакле су оне.

Па поручиле сљедеће.

Док се ми надгорњавамо, вријеме неумитно тече, поражени режим и његова криминална братија ликују и консолидују се, а они који су нам дали подршку да их представљамо губе стрпљење. Зато, уозбиљимо се, нека разум надвлада, покажимо да смо дорасли задатку, закључују посланице ДФ.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!