Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Коперниканска спрдња чланова Савјета РТЦГ-а: По други пут изабрали Бориса Раонића, једном већ нелегално изабраног директора!

Чланови Савјета РТЦГ на данашњој сједници одлучили су да поново разматрају кога ће од пријављених кандидата на старом конкурсу из 2021. именовати за генералног директора. Накона тога поново је за генералног директора изабран Борис Раонић.

Чланови су бирали између четири кандидата: Бориса Раонића, Николе Марковића, Милутина Стијеповића и Срђана Човића.

Чланица Савјета РТЦГ Маријана Цамовић Величковић напустила је сједницу, негодујући што је Раонић увршен на листу кандидата као и други, јавља портал РТЦГ.

На одржаној сједници Савјета Радио телевизије Црне Горе на којој се расправљало и изјашњавању о именовању генералног директора РТЦГ након правоснажне пресуде Вишег суда, који је прогласио незаконитом одлуку о именовању Бориса Раонића за генералног директора РТЦГ..

Чланови савјета РТЦГ гласали су на постављено питање у форми предлога предсједника Савјета Веселина Дрљевића “да ли сте за поништење конкурса за избор генералног директора расписаног 17.јуна 2021. године, који је резултирао избором Бориса Раонића за генералног директора”.

Три члана Савјета гласала су за, три против, док је један био уздржан.

Затим се гласало за предлог о томе да се поступак избора генералног директора врати на претходни корак односно на конкурс из 2021. године.

Против овог предлога је била Маријана Цамовић Величковић потпредсједница Савјета , уздржана је била Милица Шпајак, док је пет чланова Савјета гласало да се генерални директор бира из редова кандидата из 2021.

Рсније данас чланови Савјета Радио-телевизије Црне Горе на данашњој сједници су одлучили су да поново разматрају кога ће од пријављених кандидата на старом конкурсу из 2021. именовати за генералног директора. Након паузе, одлучиваће о томе да ли је Борис Раонић међу четири пријављена кандидата. На почетку сједнице Одбијен је предлог чланице Савјета Амине Мурић да сједница буде затворена за јавност. Мурић је замјеница директора Грађанске алијансе на чијем челу је прије ступањана функцију генералног директора РТЦГ био Раонић.

Чланови Савјета Радио-телевизије Црне Горе на данашњој сједници одлучили су да поново разматрају кога ће од пријављених кандидата на старом конкурсу из 2021. именовати за генералног директора. Након паузе, одлучиваће о томе да ли је Борис Раонић међу четири пријављена кандидата.

Цамовић Величковић је, обраћајући се адвокатицама, казала да не могу озаконити избор Раонића. Рекла је да прелазе њихове надлежности и убјеђују чланове да гласају за Раонића, те таквим тумачењем елиминишу остале кандидате.

Дрљевић је рекао да су пред њима двије могућности – враћање на одлучивање о именовању између три или четири кандидата за директора из 2021. или поништење конкурса.

Цамовић Величковић је истакла да ће напустити сједицу и да неће учествовати у расправи и гласању уколико Раонић буде разматран као кандидат, у случају враћања на одлучивање о именовању између кандидата из 2021.

Дрљевић је рекао да су на закону пали именујући Раонића за кандидата, али је оцијенио да је сада већ бивши директор РТЦГ постигао значајне резултате, које морају признати сви. Казао је да ће лично гласати, ако нема правних сметњи, да Раонић буде један од четири кандидата о којима би се касније тајним гласањем могли изјашњавати.

Чланица Савјета Амина Мурић казала је да ће гласати по препорукама правне службе РТЦГ.

Мирановић је рекао да би било лоше за РТЦГ и Савјет да данас не донесе одлуку. Каква год да је одлука, тврди, мора се данас донијети

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!