Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Далибор Каварић: Савјет РТЦГ само спровео судске одлуке!

Адвокат Далибор Каварић рекао је да су пресуде Основног и Вишег суда којима се оглашава као незаконит избор Бориса Раонића за генералног директора РТЦГ извршене, јер је Савјет РТЦГ у извршењу наведених пресуда донио одлуку о поништењу своје раније одлуке из 2021. године, када је Раонић изабран први пут. Каварић је то рекао након што је Савјет РТЦГ данас поново већином гласова изабрао Раонића за генералног директора Јавног сервиса.

Предметна пресуда Основног и Вишег суда су извршене, и по њима је поступљено, тиме што је Савјет РТЦГ у извршењу наведених пресуда донио одлуку о поништењу своје раније одлуке из 2021. године, која је овдје била предмет судског поступка. Судови су одлучивали у границама постављеног тужбеног захтјева, поништили ранију одлуку Савјета и наложили Савјету да донесе нову, односно да поништи своју ранију одлуку, што је Савјет и учинио, чиме је спровео одлуке судова, онако како их је протумачио и како оне гласе, казао је Каварић.

Такође, наводи, у образложењу првостепене пресуде суд је у дијелу појашњења правног интереса тужиоца ставио у изглед туженом двије опције како би се предметна ствар могла окончати, не намећући императивно ниједну од тих могућности.

Посебно треба имати у виду да ни ова, данашња одлука Савјета РТЦГ, није коначна нити правоснажна, већ је подложна судској провјери сходно правној поуци из исте и у року који је у њој наведен, подвукао је Каварић.

Извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!