Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јован Вучуровић: Не смијемо да одустанемо да мандатар буде Лекић, Мило мора да иде!

Посланик Демократског фронта и Нове српске демократије Јован Вучуровић поручио је да парламентарна већина мора да изврши притисак на предсједника Црне Горе Мила Ђукановића да прихвати Миодрага Лекића за мандатара.

Тиме и ми бранимо Устав ЦГ и спречавамо да се изврши државни удар са позиције предсједника Црне Горе, казао је Вучуровић у разговору за Портал РТЦГ.

Поручио је да Демократски фронт неће гласати за Ђукановићев предлог скраћења мандата Скупштини Црне Горе, и оцијенио је да је својим понашањем и одлуком да не да мандат Лекићу “предсједник Црне Горе извршио својеврсни пуч и државни удар”.

Ми смо, као што је цијела јавност видјела предали 41 потпис подршке мандатару Миодрагу Лекићу. То је господин Ђукановић покушао да игнорише, али то неће бити лако, јер је прекршио Устав, а ако не прихвати овај 41 потпис, он додатно крши Устав, што наравно није непознато понашање за Мила Ђукановића. Најважније је да ова парламентарна већина која је поново заједно, што је доказала потписима за Миодрага Лекића, изврши додатан притисак на Мила Ђукановића, да мора да прихвати Миодрага Лекића за мандатара и тиме и ми бранимо Устав ЦГ и спречавамо да се изврши државни удар са позиције предсједника Црне Горе, саопштио је Вучуровић.

Посланик ДФ-а нагласио је да је Ђукановић Устав прекршио и у дијелу да на консултације није позвао нити мандатара Миодрага Лекића, нити представнике Уједињене Црне Горе и Праве Црне Горе.

Ђукановић је вишеструко прекршио Устав. Прича о томе да неко није дошао на консулстације је магла. Па он на консултације није позвао чак ни мандатара Миодрага Лекића, није позвао представнике УЦГ и Праве ЦГ, казао је Вучуровић.

Говорећи о иницијативи о скраћењу мандата предсједнику државе, Вучуровић је казао да је то потпуно законски утемељена иницијатива, те да је вријеме да се Ђукановићу одузму полуге моћи које, како наводи, у годинама злоупотребљава.

Ђукановић се налази у посљедњој години мандата и може да му се скрати мандат и да се распишу предсједнички избори. Самим тим и да се некако, човјеку, који не само да се налази у неким списима везаним за разна кривична дјела, него сада и крши Устав у континуитрету одузму полуге моћи које он злоупотребљава већ годинама, а посебнмо сада када постаје јасно да се ближи крај лично његовој владавини, навео је Вучуровић.

Према његовим ријечима, мора се истрајати на томе да 41 посланик подржава господина Лекића и да се истраје на томе да се формира нова влада чији је мандатар Лекић.

-То је у нашем фокусу сада и мислим да ће након избора нове владе наша држава ући у једну нову фазу. То ће бити фаза и демократског развоја Црне Горе, обрачуна са корупцијом и криминалом. Ту мислим и на Мила Ђукановића и на његову политичку организацију, на људе који су повезани са њим, разне тајкуне, вође кланова и картела. Ми смо усмјерени на формирање нове владе без обзира на опструкције које долазе са мјеста предсједника ЦГ који крши устав, рекао је Вучуровић.

Коментаришући политичка препуцавања између политичких субјеката који су дио већине, Вучуровић позива да се престане са тешким ријечима.

-ДФ се нада да неће бити трвења између политичких субјеката, посебно између УРЕ, Демократа и СНП-а. То никоме не доноси добро у овој поново новоформираној већини. Позивамо наше пријатеље и партнере из ових партија да зауставе тешке ријечи које упућују једни другима, и да се сви фокусирамо на онога ко је главни проблем у Црној Гори а то је Мило Ђукановић. И да се фокусирамо на формитрање Владе и да се ЦГ усмјери на стварање предуслова да наша земља крене неким бољим путем него што је то било претходних година, закључио је Вучуровић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!