Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више прати прилике у нашој држави није могла да изненади та вијест, јер је то било обећање дато спонзорима који су одобрили прављење нове већине.

Изненађење је само чињеница да је премијер Милојко Спајић за мање од мјесец, како је рекао, доказао да он није суштински премијер ове државе и да се конци вуку далеко од зграде Владе Црне Горе.

Знало се да се за мјесец дана не може промјенити ништа осим стварање лажне медијске слике о наводном договору са опзицијом који је требало да послужи за дисциплиновање ДФ-а. То му је прошло, јер је ДФ-у (част појединцима) као и свакој партији нове већине више стало до власти, него до неких политичких принципа, навео је Абазовић.

Не зна, каже, сјећа ли се предсједник Скупштине Андрија Мандић да је прије мјесец рекао да попис почиње 30. новембра те да даља одлагања нијесу прихватљива.

Али није проблем што је Спајић изиграо ДФ, јер су они и први пут показали да им је свеједно када ће бити попис, већи је проблем то што понижава Монстат као институцију. Ово им већ ради по други пут, те им стајем у професионалну одбрану, навео је Абазовић.

У Монстату су, каже, већ годин имали припреме, саопштили да су и раније спремни да изврше задатак, па им је нови премијер првог радног дана рекао – да су у заблуди. Исту ствар је, додаје, урадио и јуче.

-Монстат ујутру саопшти да је све спремно, а Спајић их понизи само пар сати након тога и каже да му треба још – замислите 72 сата. Међутим, у свему је највише понизио себе, и тиме се опет потврдила космичка правда, истиче Абазовић.

Како је додао, да би апсурд био већи сам је ноћ раније активирао неколико медија да објаве како је његов кабинет потврдио да је све спремно и да попис креће по плану, да је испунио све захтјеве опозиције, да би сат након реакције ДПС-а промјенио плочу.

Тиме је само доказао оно на шта сам раније упозоравао. Да он не управља системом, него да је политички објекат који је инсталиран на целу 44. Владе. То не чуди ако знамо да му је преговоре око владе водио ујак, а да му је политички отац био такође објекат истине “небеске”, за разлику од ове скy дружине која њега усмјерава, наводи Абазовић.

И тако, истиче бивши премијер, у недостатку политичког интегритета и спремности да се стане иза одлука сопствене Владе и министара, понижена је држава Црна Гора и њене институције.

-Јер како објаснити да ће за три дана све да буде ок, а исто је било по њиховом наводима све спремно и јуче, наводи Абазовић.

Када је ријеч о инклузивности, апсолутно подржава и навија да сви учествују у попису, али онда не треба помињати софтере и пописиваче.

-Требало је јасно и гласно рећи – пописа неће бити све док сваки релевантан политички субјекат на то не пристане. То није урађено јер је јасно да би то отворило пандорину кутију да се попис никада не одржи, истиче Абазовић.

Зато се, тврди, кренуло другим путем.

-Спајић је изабрао тактику која му је тражена од спонзора – а то је да слуша само и искључиво ДПС, а остали су њихова брига. Тако је ДПС добио битку да се попис одложи први пут прије мјесец дана, прогласивши велику побједу опозиције само пар дана након изглашавања нове владе, истиче Абазовић.

Јуче је, додаје, то поновио. Он је, како је рекао, ставио до знања да он одлучује умјесто Спајића и да је Спајићу важније што мисли ДПС него ли његови партнери у Влади.

Није немогуће да му у суботу 2. децембра исти овај ДПС не затражи поновно одлагање. А и уколико прихвати попис, прихватиће га са намјером да његови резултати никада не угледају свјетлост дана. Већ да се у договореној игри за пар мјесеци замјене улоге, казао је Абазовић.

Према његовим ријечима, грађани морају знати да Спајића у свему овоме не занима ни држава ни попис. Он наводи да њега занима новац.

И ово је дио договора око енормног задужења државе од којег ће узети проценат за себе, као и пар пројеката који би требало да се развију у наредном периоду, чије ће бенефите дијелити актуелни премијер са неколико спољних савјетника и пар звјезди са скy-а. Попис њему треба да послужи као параван око чега ће се градити наводни друштвени консензус и вентил за ослобађање енергије која се мора расути прије приче о буџету. Истина је само да он у политку није ушао да би било коме “мјерио крвна зрнца”, вец да одради задатак и оде, оптужује Абазовић.

Спајићу је, тврди Абазовић, ово лоша увертира за оно сто слиједи, “јер у недостаку карактера и спремности да стане иза својих ријеци, закомпликовао је наредну фазу, а и потврдио је све наше наводе о њему”.

И код спонзора се јавила одређена сумња може ли овом тактиком све довести до краја. Како год било, тренутно нема разлога за панику. Црна Гора се морала суочити са овим. Што се прије деси тотално демаскирање то ће прије земља кренути напријед. Сада грађани виде ко је ко, ко се бори за принципе, ко за фотеље, ко ћути, а ко брани националне интересе. Такође, јасно је ко прича истину, а ко вара, као и ко зна доносити одлуке, а ко се дневно гуши у сопственој неодлучности. Данас слиједи мала паника, бусање у прса како они неће дозволити даља понижења од ДПС-а, а све ће се завршити новим састанцима о подјели дубине. Ето да се и то разоткрије. Ипак, свако има своје планове, али и Бог има своје. Што се грбо роди, вријеме не исправи! Узмите кокице биће занимљиво!, казао је Абазовић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!