Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Др Бојан Коматина: СНП-овци као чланови НАТО владе нема шта да траже у Мурину!

Поводом дешавања у Мурини, током обиљежавања аресије НАТО пакта, када функционерима СНП-а и члановима нове Владе Црне Горе није дозвољено да положе вијенце на споменик сјећања на невине жртве, огласио се др Бојан Коматина.

Желим прије свега због мојих комшија, а и осталих грађана Црне Горе да разјасним непријатну ситуацију коју смо имали током обиљежавања годишњице НАТО злочина на Мурини, гдје сам ја, Бојан Коматина, унук Мана Коматине, страдалог у бомбардовању Мурине и син Љубомира-Љуба Коматине, једног од оснивача СНП-а, спријечио представнике ове партије, Драгослава Дада Шћекића, Миомира Војиновића и Драгана Вукића, као представнике нове мањиинске владе, како је они зову, а ја ћу рећи од преставника нове НАТО владе, да приђу и поклоне се слици мога ђеда, која се налази на спомен обиљежју свим жртвама НАТО злочина на Мурини, навео је Коматина.

Коматина сматра да је покушај присуства чланова нове Владе овом чину обиљежавања годишњице НАТО злочина, класичан покушај злоупотребе у политичке сврхе овог повода и датума.

А образложићу и зашто тако мислим, као и зашто сам се одлучио на овај непријатан и незахвалан корак, како за мене тако и за господу из НАТО владе. СНП, макар до прије 5. мјесеци и састанка са Ескобаром, била је партија која је против чланства Црне Горе у НАТО алијанси и значајним дијелом на основу тога добила повјерење гласача и могућност да учествује у било каквој политичкој комбинаторици. И та господа, иако су званично против чланства Црне Горе у НАТО алијанси, иако њихово чланство сматра да је НАТО злочиначка организација, прије два дана су изгласали НАТО владу. НАТО владу, зато што је састављена и креирана у НАТО амбасадама. НАТО владу, зато што им је политички приоритет стопроцентна усаглашеност са НАТО политиком. Та усаглашеност за мене значи да су се они сагласни да је бомбардовање Мурине био легитиман чин, као и да су дјеца и остале жртве били легитимна мета, како они кажу само колатерална штета, јер до сада никада нисмо добили било какав одговор ни извињење из алијансе, којим би они тврдили другачије. И што је још горе, НАТО нас на Мурини и данас убија осиромашеним уранијумом, јер ми у нашем крају данас имамо епидемију „малигних” болести, не прође мјесец дана да у нашем малом мјесту некоме не буде дијагностификована нека врста карцинома. И ту усаглашеност су потписали и прихватили да безусловно спроводе у дјело горе поменута господа, наводи Коматина.

Доктор Коматина је потом поручио челницима СНП-а и члановима нове Владе, али и свим грађанима Црне Горе:

Господо, ако сте Ви пристали да будете робови трулих политичких компромиса, знајте да на Мурини живе слободни људи, који имају свој став и достојанство, који неће дозволити ниједном политичару, ма какву функцију имао у држави, без обзира на све могуће последице, да ове жртве користе и злоупотребљавају у политичке сврхе. И да не бих био погрешно схваћен или што је вјероватније злонамјерно протумачен, на спомен обиљежљу НАТО жртвама ми не бранимо присуство, нити можемо да забранимо, људима другачијег мишљења од нашег по питању НАТО-а. Сви људи који долазе са искреним и чистим намјерама су добродошли, без обзира да ли имају исти или другачији став од нашег. Као доказ тога је и присуство предсједника општине Плав, господин Цановића, који је друге вјере и нације, као и дијаметрално супротног поличког става по питању НАТО-а интеграција, али човјеку који свој став јасно и гласно износи и држи се њега. Овдје мјеста нема само за оне који су дошли на ово мјесто како би покушали да се оправдају пред својим гласачима и бирачима, због својих политичких недјела, као и због тога што су их изневјерили и изгласали НАТО владу. Та злоупотреба никоме неће бити дозвољена и то је основни разлог ове моје реакције, навео је Коматина у обраћању грађанима Мурине и Црне Горе.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

“СРПСКА КУЋА”: Извини Србијо због издајничке одлуке Владе ЦГ да гласа за Резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!