Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОНАТОРСКИ СКУП У ЧИКАГУ: За одбрану Космета и у славу Светог Саве прикупљено 56.000 долара!

‘- На донаторском скупу под називом “За одбрану Косова, у славу Светог Саве”, који је одржан у Чикагу, прикупљено је 56.000 долара за откуп земље у селу Дрежева крај Новог Пазара, на којој је рођен Свети Сава, преноси “Сербијан тајмс”.

Како се наводи, скуп је одржан у суботу увече у великој сали Културно-спортско центра “Никола Тесла” при цркви Светог Николе у Чикагу, у присуству епископа рашко-призренског Теодосија и новограчаничко-средњезападноамеричког Лонгина.

Донаторска акција организована је након што је Епархија рашко-призренска одлучила да у Дрежеви сагради спомен цркву и Меморијални центар који би носили име по Светом Сави, али препреку да се радови на комплексу приведу крају представљају кућа и имање који се налазе непосредно поред цркве и недавно су оглашени за продају, па је епархија затражила помоћ од људи да прилозима омогуће откуп куће и имања од власника.

Владика Теодосије истакао је важност ове акције и подсетио да је Епархија рашко-призренска у претходних годину откупила три куће и имања поред три велике светиње на Косову и Метохији, између осталог и вајат покрај цркве Богородице Љевишке у Призрену.

Присутни су се у великом броју се одазвали позиву за помоћ, тако да је укупна прикупљена сума за откуп куће и имања у родном селу Светог Саве 56.000 долара, наводи “Сербијан тајмс”

(Тањуг) Фото: Агенције

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!