Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДО ДАНАС НЕЗАМИСЛИВО, ДОГОВОР ГЛАВНОГА ГРАДА И МИТРОПОЛИЈЕ: Уредиће простор око храма, а обновиће и старо гробље под Горицом!

Митрополија црногорско-приморска и Главни град Подгорица предузеће потребне кораке како би се у наредном периоду ријешила преостала међусобна имовинско-правна питања и створиле урбанистичке претпоставке да се простор око храмова у ужем градском језгру приведе намјени да би својом функцијом и естетиком задовољио потребе не само вјерника, него и свих грађана, договорено је на састанку који је данас одржан у Скупштини Главног града, саопштио је ПГ биро.

Домаћин састанка којем је присуствовао Митрополит црногорско-приморски Јоаникије са сарадницима, била је предсједница Скупштине Главног града др Јелена Боровинић Бојовић са замјеницима градоначелнице Данилом Шарановићем и Луком Ракчевићем и њиховим сарадницима. Састанку је присуствовала и представница Министарства екологије просторног планирања и урбанизма.

Главна тема разговора било је стварање претпоставки за уређење простора око Саборног храма Хртистовог васкрсења који би требало да добије савремен изглед са много зеленила, фонтана и урбаног мобилијара, уз конзервацију постојећег старог гробља. Двије стране су се сагласиле да би на том простору, с обзиром на број постојећих и планираних објеката, била неопходна и изградња подземних гаража. Саговорници су разговарали и о стварању потребних услова да се приступи пројекту санације и уређења старог гробља поред Цркве Светог Ђорђа под Горицом, а разматране су и могућности за градњу храмова у још неким дјеловима шире територије града гдје постоји интересовање вјерника, наводи се у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДЕЈАН ЂУРОВИЋ: Изјаве Мила и Данијела жешће, па никоме ништа, Марка Ковачевића осудили, а нијесу ни прочитали шта је рекао!

БЕЗОБРАЗНИ ХРВАТИ ТРАЖЕ: Грлић-Радман хоће Дом у Ластви, брод “Јадран”, предлажу Резолуцију о Божићном устанку, опомињу да Црна Гора у ЕУ иде преко Хрватске, па да не помињу Јасеновац!

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Законом ћемо уредити народну заставу тробојку!

spijunu

МУЧНИНА: Од Милана преко Гојка, Бемакса, пентхауса и шверца, ДО СРПСКИХ СВАЂА!

jakov-milojko-mimo-momir-750x430

КРАТАК ПРЕГЛЕД РАСПАДАЊА ДРЖАВЕ: Од Мила и Момира до Јакова и Милојкa!

mitropolija

МИТРОПОЛИЈА ПОРУЧИЛА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Окани се јавног суђења и пресуђивања!

tumane1

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!