Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЧУДО НЕВИЂЕНО, ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПОПИСА: Под ДПС-ом били слободни, данас их тлачи Вучић!

Грађани који захтијевају да се овогодишњи попис становништва одложи започели су блокаду пута на Богетићима. Ријеч је о протесту који организује Црногорска конзервативна партија, а према најавама организатора блокада ће трајати до 18 сати. Планирано је да протести буду организовани и за викенд.

Предсједник Црногорске конзервативне партије Борис Лаловић обратио се окупљеним грађанима и поручио да је циљ овог пописа “да се на сваки могући начин умањи број Црногораца и број вјерника ЦПЦ”.

-Поред више од двадесет неправилности које је Монстат уз подршку предсједника Србије Александра Вучића намјерно направио овај попис има другачији циљ од онога зашто се попис ради у нормалним ситуацијама, истакао је Лаловић.

Сматра да мора проћи један период који треба искористити за едукацију грађана о самом процесу пописа, како би народ схватио и разумио значај пописа.

Зашто се предсједник Вучић и његова влада боје да јавно и транспарентно преко медија крене расправа и да се тек онда нађе компромис одржи нормално као што је то обичај у цивилизованим друштвима, упитао је предсједник Црногорске конзервативне партије.

Он је нагласио да је ово протест упозорења и најавио да ће услиједити бојкот уколико се њихови захтјеви не буду уважили.

-На сву жалост мораћемо да покренемо и опструкцију уколико се не уваже наши захтјеви. Наше захтјеве смо већ доставили медијима, а можете их виђети и данас ође на нашим транспарентима, додао је Лаловић.

Подсјећамо, група грађана већ четири дана протестује испред зграде Владе због најављеног пописа. Исто ће учинити и данас, од 14 сати, након чега ће се придружити протесту на Богетићима.

Они су поручили да неће одустати од протеста, док се попис не одложи.

Извор: порталаналитика

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

patru

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!