Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЦРНОГОРЦИ СА КОСМЕТА ЉУТИ НА ФИЛИПА ИВАНОВИЋА: Чобај и Дацић, Албанац и Бошњакиња, не могу да бране наше интересе!

Удружене Црногораца Косова уптило је отворено писмо министру вањских послова Филипу Ивановићу, у којем су га обавијестили о, како су казали, непримјереном дјеловању отправника послова црногорске амбасаде на Косову, Бернарда Чобаја и његове сараднице Федисе Дацић. Тврде да су они из незнања и болесних амбиција нанијели непроцјењиву штету црногорској етничкој заједници и Црној Гори.

Њихово писмо преносимо интегрално:

Поштовани министре , принуђени смо да Вам се обратимо овим путем како би Вас обавјестили о непримјереном дјеловању отправника послова црногорске амбасаде на Косову, Бернарда Çобаја и његове сараднице ИИ секретара, Федисе Дацић. Ово двоје квази дипломата што из незнања што због болесних амбиција нанијели су непроцјењиву штету црногорској етничкој заједници и Црној Гори.

Наиме, 18 децембра текуће године као косовски Црногорци припремали смо се за најављени састанак са премијером Косова, Албином Куртиијем. На том сусрету смо обзиром да нам је угрожен опстанак и етничко биће те да нам пријети потпуна асимилација и нестајање, планирали да му изнесемо конкретне приједлоге како би покушали да спасемо што се спасити може.

На жалост, у томе нијесмо успјели јер су наш простор и вријеме узурпирале горе поменуте особе из амбасаде Црне Горе на Косову. Они су се без консултација са нама и без нашег одобрења а увјерени смо и без одобрења министарства на чијем сте челу, злоупотребљавајући титуле, на најлицемјернији начин наметнули косовском премијеру, замислите ту дрскост, као припадници и вође делегације заједнице косовских Црногораца. Но, ни то им није било довољно већ су састанак усмјерили искључиво за потребе личне промоције и медијског експонирања, а о нашем претешком положају није било ни ријечи.

Са једне стране, отправник послова Црне Горе на Косову, Бернард Çобај, национални је Албанац а секретар, Федиса Дацић, национална Бошњакиња и на Косово не могу представљати косовске Црногорце већ искључиво и само државу Црну Гору па им није било мјесто на том састанку. Таквом самовољом начинили су озбиљан дипломатски прекршај али и понизили како црногорску етничку заједницу тако и матичну нам државу.

Поштовани министре, вјерујемо да ћете озбиљно испитати наше наводе, да ћете поступити у складу са дипломатским кодексом и правилима али и да ћете учинити све да заштитите наше породице и свеукупни положај на Косову а Црној Гори повратите урушени углед и достојанство.

извор: адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!