Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БЕОГРАД: СНО из Берана уручила “Српске народне повеље”!

У Србском културном центру “Ћирилица”- Београд предсједник Српског културног клуба Српске народне одбране Васојевића, Горан Киковић, је уручио Српске народне повеље истакнутим појединцима који су помагали њен рад и часописа Глас Холмије и то : генерал др Лука Кастратовић,проф. др Марко Миловић, професор Жељко Чуровић и пуковник Александар Ђошић. Српски културни клуб Српске народне одбране Васојевића Беране доделио је Српску народну повељу , за несебичну љубав и братску и људску помоћ у раду Српске народне одбране Васојевића и часописа Глас Холмије и у борби за ћирилицу и српски језик, као из српску националну ствар на простору српских земаља и за српске интересе и истину о српској народности.

Киковић је том приликом истакао да без добротвора и браће нема ни Срба ни њихове борбе за истину о њиховом миленијумском трајању на Балкану.

Зато неизмерно хвала нашој браћи у Београду на подршци коју имамо већ више од деценије у нашој борби.Настављамо и у наредном периоду да организујемо манифестације и промоције часописа Глас Холмије и да се на културном пољу повезујемо.Ми нисмо братски народи ми смо један српски народ.Заједничка нам је прошлост а једни са другима ћемо градити и будућност, казао је Киковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!