Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Наредних мјесеци реконструкција владе, уколико већина говори српски мораће да то буде у уставу!

‘-Ја сам предсједник Нове српске демократије, ја сам држављанин Србије, нијесам гласао на изборима у Србији јер немам личну карту нити сам уписан у бирачки списак, али смо ми из Нове партнери са СНС-ом, казао је предсједник Скупштине Андрија Мандић, коментаришући за Тањуг своје раније присуство у штабу СНС-а.

Каже да се труди да „води политику помирења“, јер је „интерес да Црна Гора буде стабилна“.

Говорећи о реконструкцији Владе, Мандић подсјећа на потписани споразум и каже да постоји чврст договор.

За неколика мјесеци након Нове године требало би да услиједи реконструкција Владе, врло су прецизно одређена минситарства која треба да добије ЗБЦГ. Очекујем да ће наши министри када преузму дужност наставити да раде овај посао који ми радимо већ годинама, али не као опозиција него као власт, да обезбиједимо потпуну стабилност у Црној Гори а потом да изградимо односе са Србијом какве заслужује и Црна Гора и Србија, казао је Мандић, поручујући да је циљ економско умрежавање са Србијом.

Мандић је, упитан о измјенама Закона о држављанству, казао да он има држављанство Србије али да је „неопходно да Црна Гора нема такво рестриктивне одлуке како је успостављено Уставом и законима који су из њега проистекли“.

Црна Гора на овом попису имаће много мање становника него на претходном. Ако је наш интерес да нас буде више него што нас има данас онда би политика држављаства требало да омогући људима са ових простора да имају држављанство Црне Горе. Процјењујем да у парламентарној већини постоји добро расположење, не сумњам да и у неким опозиционим странкама које долазе из мањинских народа постоји добро расположење не само за изгласавање закона него и за допуну Устава, којом би се обезбиједило све оно што је потребно за ту бројну популацију, казао је Мандић Тањугу.

Мандић је изјавио да „Црна Гора већински говори српским језиком, а Устав и закони треба да прате живот“.

Тај живот ће на овом попису врло прецизно одредити свачију позицију. Ако се на овом попису највећи број грађана изјасни да говори спрким језиком, онда ће то свакако бити и обавеза оних којих представљају народ да то запишу и у законе и у Устав, казао је Мандић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

РАТНИ ТУРИЗАМ: Ускоро аутобуска линија Кијев-Будва!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!