Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Могу без тајних података, тражио сам да ми их не шаљу!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић, од када је на челу парламента, не добија тајне податке које би по функцији требало, а када процијени да су му потребни опозваће такав свој захтјев према надлежним органима. То је шеф парламента саопштио Телевизији Вијести, наводећи да то што не добија тајне податке не утиче на функционисање Савјета за одбрану и безбједност који још није засједао у новом саставу.

Ја сам послао јасну поруку, послао дописе свим оним структурама које шаљу предсједнику парламента тајне податке, да то мени није потребно за вршење функције на којој се налазим, када ми буде потребно и ако будем процијенио да ми је потребно ја ћу опозвати то што сам послао. Постоји много безбједносних структура, људи спрегнутих са организованим криминалом, који би могли да злоупотријебе ту ситуацију што примате тајне податке, па да неко пошаље рецимо само вама неки податак а онда да се појави у медијима и да кроз неку истрагу испадне да сте ви једино располагали са таквим подацима. Ја не желим да дођем у ту ситуацију да ме неко претвори у играчку разних служби, или људи који желе да се обрачунају са нашом политиком, казао је Мандић.

То се, како је казао, односи на све податке које добија предсједник Парламента а који су означени степеном тајности. На питање да ли то отежава функционисање Савјета за одбрану и безбједност Мандић тврди да ће се на самој сједници ако му буде нешто потребно од тих тајних података, упознати са њима

-Просто, не желим да то буде у овом Кабинету, нити желим да то долази у Скупштину. Не мислим да за одлуке које се доносе на том Савјету да је потребна сада нека превелика припрема. Ту је, ипак, улога све тројице чланова Савјета равноправна, с тим што је предсједник Црне Горе неко ко предсједава том Савјету, али те одлуке ћемо доносити свакако уз један високи степен сагласаности, у односу на то како прописује Правилник, а и и Парвилник се може промијенити, казао је Мандић и додао да не зна када ће се Савјет састати.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА, ГЕНОЦИДА И ДРУГЕ ЖРТВЕ ФАШИЗМА, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Памтимо и поштујемо дубоке и болне ране нашег народа!

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!