Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: Да поштујемо људска права!

У име Скупштине Црне Горе и у своје лично, свим грађанкама и грађанима Црне Горе желим честитам 10. децембар – Међународни дан људских права, саопштио је предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.

Универзална декларација о људским правима утврдила је да се сва људска бића рађају слободна и једнака у достојанству и правима. Устав Црне Горе, као највиши правни акт јасно прописује заштиту и неповредивост људских права, али на свима нама је да их штитимо и поштујемо, што је кроз нашу историју у „Примјерима чојства и јунаштва“ описао наш велики војвода и књижевник Марко Миљанов, истакао је он.

Додао је да као земљи која има амбицију да постане прва наредна чланица Европске уније, приоритет морају бити јачање правне државе и владавина права.

Улога Скупштине Црне Горе у овом послу је велика, али не сумњам да ћемо сви заједно дати свој максимум и учинити да наша земља постане инклузивно друштво једнаких права за све, закључио је Мандић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!