Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС-ОВСКА МАЊИНСКА УЗДАНИЦА, АРИЈАН ВУКСАНОВИЋ: Без Мила нема добрих односа са Хрватима!

Састанак с црногорским министром одбране Драганом Краповићем отказан је због његових изјава и о плочи у Морињу и о броду Јадран, саопштио је хрватски министар одбране Иван Анушић. Мишљење о томе са Антеном М подијелио је предсједник Хрватске грађанске иницијативе Адријан Вуксановић, казавши да је Анушићш сасвим аргументовано објаснио отказивање састанка.

То је потпуно у складу са свим начелима и принципима који се темеље на истини, на свему ономе што смо имали прије 30 година, а трудимо се и улажемо напоре да превазиђемо и да успоставимо добре релације, пријатељске и партнерске, какве смо и имали, каже Вускановић.

Саговорник Антене М тврди да изјаве и понашање министра Краповића нарушавају добре односе са Хрватском које је Црна Гора увијек имала.

Очигледно да онај добар дух који смо имали између Загреба и Подгорице, више га немамо. Хрватска грађанска иницијатива има једну од својих мисија, управо је то јачање већ постојећих добрих односа, а сада ћемо имати задатак, како ствари стоје, да поново успостављамо те добре односе. Сви ти добри односи се морају темељити на истини, а истина је да је Хрватска прије тридесет и нешто година била нападнута, изложена агресији и видимо колико су поједини црногорски политичари неконзистентни. Они сви ламентирају над Дубровником и само користе то у једној функционалној улози када треба напасти Демократску партију социјалиста и њене коалиционе партнере, међу којима је и ХГИ. Ипак, у суштини не признају јој ту жртву, већ би уклањали спомен – плочу, мијењали што на њима пише, а свакако да је све ово нешто што не доприноси добрим односима између Црне Горе и Републике Хрватске, става је Вуксановић.

Он сматрада премијер Милојко Спајић треба да се огради од таквих поступака свог министра одбране.

Док се господин Спајић не одреди и не направи отклон од изјава својег министра, то је онда де фацто став и саме Владе. То се једино тако може разумјети док се не огласи сам премијер, каже Вускановић.

Подсјетимо, на питање да ли је тачно да је састанак отказан због његових изјава о плочи у Морињу, броду Јадран, Превлаци, како је објавила Антена М, Краповић је одговорио да није улазио у то да ли има нешто иза тога.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КУРТИЈЕВА ДЕМОКРАТИЈА: У Сјеверној Митровици просвјетари нијесу могли да подигну плату, за Србе нема љекова ни пара!

ЗНАКОВИ ПОКРАЈ ПУТА, ДАРКО ПРЕЛЕВИЋ: Dream team!

ДПС-У СВАКА ДЛАКА СМЕТА: Николићу се не свиђа Мандић, руски амбасадор, мачке у фебруару…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кошареко

“КОШМАРИ СА КОШАРА”: Сага о српским витезовима са Космета!

avdevejkA

АВДЕВЕЈКА: Храм заобишле гранате!

Draza-Mihailovic-767x600

ДА ЗНАМО: Рат четника против Бугара!

MUZEJ-HERCEGOVINE-TB-V-2

ТРЕБИЊЕ: Промоција књиге о страхотама над Србима у НДХ!

медо8-2

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нововић хапси због притиска Америке!