Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОК СЕ НА СРПСКО УЈЕДИЊЕЊЕ ДИЖЕ ДРЕКА: Суљо и друштво у Подгорици праве “Бошњачки свет”!

Важност регионалног повезивања представника бошњачког народа у областима културе, науке, привреде и инфраструктуре је у корист држава у којима живимо и радимо. На тај начин Бошњаци постају мост који спаја и јача интеграциони пут наших држава према Европској унији, поручено је са радног састанка представника друштвено-политичке и академске заједнице из земаља региона који су се окупили у Подгорици на скупу “Улога и значај Бошњака у земљама региона са фокусом на Црну Гору, Косово и Босну и Херцеговину”.

Закључено је да међусобно снажење релација и веза нема алтерантиву, те да је неопходно да кроз партнерски однос са другим народима у региону стварају неопходне претпоставке за бољи квалитет живота сународника, али и свеукупног напретка друштва.

Организатор догађаја био је мр Сеад Шахман, докторанд из области економије и управних наука.

На скупу су учествовали Емилија Реџепи, замјеница премијера Косова са сарадницима, проф. др Шаћир Филандра, универзитетски професор са Факултета политичких наука из Сарајева, мр Адмир Лисица- историчар и докторанд из Сарајева.

На радном састанку из Црне Горе учешће су узели Вахидин Дино Ћатић- привредник, Есад Заимовић- предсједник Управног одбора Хипотекарне банке, представници Бошњачког вијећа у Црној Гори и то: Суљо Мустафић- предсједник, Мирсад Растодер- предсједник Извршног одобра и др Бејто Шахмановић- потпредсједник, предсједници општина Петњица и Гусиње- Самир Аговић и Санел Балић, ранији министри и посланици из реда бошњачког народа Осман Нурковић, Кемал Пуришић и Неџад Дрешевић.

Својим присуством и учешћем допринос су дали и представници дипломатског кора у Црној Гори: Рабија Алхантоули- амбасадор Палестине и декан дипломатског кора, Бариш Калкаван – амбасадор Турске и Зећир Рамчиловић- амбасадор Сјеверне Македоније.

извор: адриа

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА СТВАР: Преко Европе до српског интегрализма!

У СПОМЕН НА ЈОВАНА ДУЧИЋА: “Носи ријеко српска, крв невиних жртви”!

ЛОНДОН: Краљевски пар Карађорђевић на помену грчком краљу Константину II!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

андрија6

НОВА СРПСКА ДЕМОКРАТИЈА СЈУТРА БИРА ЛИДЕРА: Андрија Мандић једини кандидат!

будубуду

ЕУ ИЛИ БУДУЋНОСТ БЕЗ БУДУЋНОСТИ: Забрањују коприву, старији људи ризик за глобалну економију!

кларинет

Бели Двор: Краљевски пар уручио кларинет музичком таленту Андрији Јашаревићу!

Samir-Hadzic

КОНТРАСТАВ, САМИР ХАЏИЋ: Санкције Русији штете грађанима, ЕУ не надокнађује ни цент!

милобо

ЗБЦГ: Оптужница против Мила Божовића политичка, да се одмах пусти из затвора!