Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОК СЕ НА СРПСКО УЈЕДИЊЕЊЕ ДИЖЕ ДРЕКА: Суљо и друштво у Подгорици праве “Бошњачки свет”!

Важност регионалног повезивања представника бошњачког народа у областима културе, науке, привреде и инфраструктуре је у корист држава у којима живимо и радимо. На тај начин Бошњаци постају мост који спаја и јача интеграциони пут наших држава према Европској унији, поручено је са радног састанка представника друштвено-политичке и академске заједнице из земаља региона који су се окупили у Подгорици на скупу “Улога и значај Бошњака у земљама региона са фокусом на Црну Гору, Косово и Босну и Херцеговину”.

Закључено је да међусобно снажење релација и веза нема алтерантиву, те да је неопходно да кроз партнерски однос са другим народима у региону стварају неопходне претпоставке за бољи квалитет живота сународника, али и свеукупног напретка друштва.

Организатор догађаја био је мр Сеад Шахман, докторанд из области економије и управних наука.

На скупу су учествовали Емилија Реџепи, замјеница премијера Косова са сарадницима, проф. др Шаћир Филандра, универзитетски професор са Факултета политичких наука из Сарајева, мр Адмир Лисица- историчар и докторанд из Сарајева.

На радном састанку из Црне Горе учешће су узели Вахидин Дино Ћатић- привредник, Есад Заимовић- предсједник Управног одбора Хипотекарне банке, представници Бошњачког вијећа у Црној Гори и то: Суљо Мустафић- предсједник, Мирсад Растодер- предсједник Извршног одобра и др Бејто Шахмановић- потпредсједник, предсједници општина Петњица и Гусиње- Самир Аговић и Санел Балић, ранији министри и посланици из реда бошњачког народа Осман Нурковић, Кемал Пуришић и Неџад Дрешевић.

Својим присуством и учешћем допринос су дали и представници дипломатског кора у Црној Гори: Рабија Алхантоули- амбасадор Палестине и декан дипломатског кора, Бариш Калкаван – амбасадор Турске и Зећир Рамчиловић- амбасадор Сјеверне Македоније.

извор: адриа

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЧЕТНИЧКА ТУГА У СЛОВЕНИЈИ: Сјутра парастос безгробној војсци у Камничкој Бистрици, портал “Српска24” запалиће свијећу за невино побијене припаднике ЈВуО!

НА ГРАХОВЦУ ОБИЉЕЖЕНО 166 ГОДИНА ОД ВЕЛИКЕ БИТКЕ: Црногорци и Херцеговци побједили османску војску и показали шта може српска слога!

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

“ГЛАС ХОЛМИЈЕ” ПРИПРЕМИО ВРИЈЕДНА ПРИЗНАЊА: Награде припале проф. др Вучићу Дашићу, Неди Ђукић-Боројевић, Видаку Масловарићу и Ивану Милошевићу!

grahovac

КОД ЦРКВЕ СВЕТOГ СПАСА: Обиљежавање 166 година битке на Граховцу!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

Slobodan-Vladušić

ПРОФ.ДР СЛОБОДАН ВЛАДУШИЋ: На Западу књижевност је изгубила аутономију, више се вреднује њена идеолошка функција!

dpsklub

КО НАПРАВИ ОВАЈ ДПС: Све им српско смета, реже на сабор, двојно држављанство, Мандића, Вучића, Додика, виде вељенационализам само код Срба!