Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БОЖИЋ РАДОСТ, АЛИ И ТУГА: Нико да помене страдале од комунистичког терора у Колашину!

Пише: Иван Милошевић

Чекао сам јуче да неко помене страдале од комунистичког терора на “Пасјем гробљу” у Колашину и нијесам дочекао! Чак и потомци побијених тог Бадњег дана 1942. године нијесу поменули своје ближње убијене комунистичким ножем! Или ја то нијесам примјетио, а ако нијесам видио што сам требало да видим, онда се извињавам! 

Јуче су помињани хероји Божићне побуне, хероји са Мојковца, па страдали Црногорци у Медови, али о Луговима покрај Колашина ни слово. А мислим да побијени од комунистичке руке нијесу ништа мањи мученици од поменутих! Али, њихове ране иако једнаке осталим ранама, изгледа да данас мање боле, лакше се лијече, односно заборављају и прекривају велом таме! 

Мученици преклани комунистичким и братским ножем, утуцани маљем и извађених унутрашњих органа, бачени у колашинску јаругу, и након осам деценија пролазе кроз исту муку – непризнавања и заборава злочина! 

Ниједан политичар да се осврне на то зло вријеме братске омразе и братског прогона и пројаве зла, нико да опомене да је Пасје гробље примјер над примјерима како се у Црној Гори не смије живјети! Ниједан интелектуалац, па чак, Бог да ми опрости, ни свештеник, да осуди комунистички злочин у Колашину и да пусти барем једну сузу за наше преклане претке! А њихов једини гријех је да нијесу били комунисти! 

Они нијесу били комунисти, али данас је Црна Гора пуна комуниста ко на гори листа. И распоређени су на свим странама – странкама, НВО, држави, међу интелектуалцима, али, Бог да ми опет опрости, и у цркви! И сви заједно, као змија ноге, крију злочине својих идеолошких предака!

Јуче се на ДПС порталима скоро читав дан налазила вијест о тројици пребијених Албанаца у Херцег Новом. Згражавали су се и сузе ронили за пар модрица и тражила се хитна реакција полиције и државе. Нико се ни након 80 година још увијек у Црној Гори није згрозио над злочином на Пасјем гробљу и не тражи реакцију предсједника државе, његових подређених и домаћих интелектуалаца! 

Суза за побијене са Пасјег гробља ни ове године није канула! Комунистичка тама смјестила се негдје у дубину таме Црне Горе и гуши је изнутра! Од толико тмине Црна Гора и даље лута и тражи себе. То ради и овога Божића!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: Напад на мајку и дјечака због ћирилице на мајци показује да Срби нијесу безбједни у Сарајеву!

АНДРИЈА МАНДИЋ ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Црна Гора се понизила, Срби се ујединили!

СТАВ И ТО СРПСКИ, МИЛОШ КОВИЋ: Резолуција је фалсификат, након гласања политика реципроцитета!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

miholj

ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ДА ПОДРЖИ РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Протест испред Владе у 19 сати!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

patru

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Подижемо глас против историјског ревизионизма и Резолуције о Сребреници!

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!