Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АНДРИЈА МАНДИЋ: У Владу и раније од рока, у судству радикални резови!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић, коментаришући потенцијалну реконструкцију 44. Владе, рекао је како сматра да све оно што се дешавало у претходном периоду свједочи о томе да и Парламент и Влада раде свој посао.

-У доброј атмосфери, не рушећи било шта, него покушавајући да изградимо још бољи систем и да Влада има што је могуће ширу подршку и да има у свом саставу и оне људе који би могли значајно да допринесу њеном раду, то ћемо постићи. Ми имамо потписан споразум који предвиђа неке рокове, али свакако да ми из коалиције ‘За будућност Црне Горе’ сматрамо да би добра динамика и испуњавање свега онога што смо обећали грађанима Црне Горе, а видимо да се већ много тога и рјешава, да би се у тој динамици могло убрзати све и са роковима који би били краћи од оних који су потписани у споразуму, казао је Мандић.

Он је истакао и да су правосуђу потребни крупни резови, те да је увјерен да ће бити изабран врховни државни тужилац. Предсједник Парламента је дао и коментар на чињеницу да ни након четири мјесеца од откривања тунела испод Вишег суда није направљен попис и још се не зна шта је све нестало, Он је рекао да није никаква тајна да је наше правосуђе укупно у једној великој кризи.

Да је изгубљено повјерење и да се мора много тога урадити да би се вратило повјерење народа, јер народ има потребу да у судовима тражи правду. И када тражи правду, треба да добије правду. Нажалост, ситуација није била таква у Црној Гори, гледамо сваког дана шта се дешавало у правосуђу, тако да су неопходни крупни резови. Годинама сам заједно са колегама из Демократског фронта инсистирао на томе, да ти крупни резови не могу да се направе са људима који су у правосуђу били склони да врше кривична дијела, да се понашају супротно законима, а они су ти који би требало управо да примјењују закон и да дијеле правду, казао је Мандић.

Како је рекао, без крупних резова тешко ће моћи да се нешто промијени.

А ово (попис у депоу.прим.ат) потпуно је природно понашање за ову структуру дакле, да не постоје неки одговори које би дала свака демократска држава и свака држава која држи до владавине права. Вјерујем да ћемо имати избор врховног државног тужиоца и да се јача једна по једна грана. Добро би било да видимо људе изван правосуђа, јер сада је тешко и у безбједносним службама и у правосуђу раздвојити оне који су били професионални, а несумњиво их је било много, од оних који су били контаминирани утицајем организованог криминала. Тако да људе неоптерећене прошлошћу, људе који нијесу припадали системима, једно вријеме би они требало да преузму најодговорније улоге у правосуђу како би се та ствар покренула са мртве тачке, рекао је Мандић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИСТИ НЕ ПРАШТАЈУ: Ликвидација породице Новака Ковијанића из Ђиђевине 12. новембра 1946. године!

ДОК ОПТУЖУЈУ РУСИЈУ И СРБИЈУ: У Црној Гори малигни утицај Америке, дијеле паре за такозване проевропске вриједности!

О ОВОМЕ НАМ НИЈЕСУ ПРИЧАЛИ: Диверзантска четничка група “Гордон” – извели 1500 акција!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

додик8

МИЛОРАД ДОДИК УОЧИ ПОСЈЕТЕ ЦРНОЈ ГОРИ: Бринемо о српским интересима, нећемо окренути леђа традиционалним пријатељима!

андрија6

АНДРИЈА МАНДИЋ: Разговараћу са Додиком у уторак или сриједу!

СРЕТО

СРЕТО ТАНАСИЋ: Није лоше да учимо енглески, лоше је што не учимо српски!

тробојка

ЗАШТО СМЕТА ТРОБОЈКА: Сви се плаше јединства Срба!

дпсклуб

ИЗ НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ ПОРУЧИЛИ ДПС-У: Ми растемо, ви падате!